6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajTratamente unice în Oltenia la Clinica Proctoline

Tratamente unice în Oltenia la Clinica Proctoline

Hemoroizii și fisurile anale sunt probleme din ce în ce mai frecvent întâlnite. Specialiștii spun că mai mult de jumătate din populația României suferă din cauza acestor afecțiuni. Alimentația nesănătoasă, sedentarismul și factorul genetic sunt doar câteva dintre cauzele care duc la apariția acestor probleme, susţin specialiștii Medical On Group, rețeaua internațională de clinici private prezentă de peste 20 de ani în România și de 14 în Craiova. „Până în prezent, peste 17.000 de pacienți au trecut pragul clinicii noastre, atrași în principal de procedurile non invazive pentru tratarea problemelor lor. Suntem singurii din Oltenia care facem intervenția de ligaturare cu benzi elastice. Este o manevră care nu necesită intervenție chirugicală și nici internare și se face fără anestezie. Practic, hemoroizii, care sunt de fapt dilataţii venoase la nivel anal, se leagă la bază cu niște inele de cauciuc, după aspirare cu un dispozitiv special. Prin oprirea circulaţiei, în câteva zile, aceştia se elimină, urmând procesul de vindecare local“, a spus Sorin Scurtu, medic primar chirurgie generală, la Clinica Proctoline.
„Foarte mulți pacienți ajung la noi în clinică după ce încearcă acasă diverse produse pe care le văd în reclamele TV și constată că nu funcționează. Hemoroizii au patru grade. Primele două grade pot fi tratate prin această procedură non invazivă. La gradul trei şi patru, hemoroizii sunt însă foarte mari, dispozitivul de aspirare nu îi mai cuprinde în totalitate, iar în aceste cazuri de regulă se mai pot rezolva doar prin intervenții chirurgicale. Acestea sunt însă foarte dureroase, cu complicații care pot fi destul de grave. De aceea este de preferat să nu se ajungă în această situație“, a adăugat medicul.
Specialiștii Clinicii Proctoline spun că este foarte important să se facă un control încă de la primele simptome de boală. „Simptomatologia hemoroizilor este foarte asemănatoare cu cea a cancerului de rect. Mulți dintre pacienți se tratează acasă, crezând că suferă de hemoroizi, iar atunci când ajung la noi, descoperim că de fapt suferă de cancer de rect. Majoritatea pacienţilor vin la consultații după cel puțin un an de la debutul simptomelor. În ambele situații, sângerările sunt semnul dominant și le recomandăm pacienților să nu le ignore și să se prezinte la un medic specialist încă de la primele simptome“, a afirmat Sorin Scurtu.
Ca în cazul oricărei afecțiuni, cea mai importantă este prevenția. De multe ori, prevenirea hemoroizilor înseamnă prevenirea constipației, iar medicii proctologi spun că o alimentație sănătoasă și exercițiile fizice vă pot feri de probleme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS