8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajComuna Sopot face pași importanți spre dezvoltare

Comuna Sopot face pași importanți spre dezvoltare

Situată în vestul județului Dolj, comuna Sopot este o așeza-re în care își duc existența peste 1.800 de locuitori. Agricultura și zootehnia sunt principalele îndeletniciri ale oamenilor, iar autoritățile locale fac eforturi să atragă investitori care să creeze noi locuri de muncă în toate satele comunei: Sopot, Cernat, Beloţ, Başcov, Sârsca, Pereni, Pietroaia. Pentru asta este însă nevoie de infrastructură și utilități. Acestea sunt, de altfel, și obiectivele investiționale ale primarului Cătălin Trăistaru. Proiectele de investiții includ reabilitarea şi pietruirea drumurilor comunale. „În data de 9 martie anul acesta am depus la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice proiectul «Modernizare drumuri de interes local în comuna Sopot». Prin acest proiect ne propunem realizarea a 11 km asfalt, însemnând toate străzile și ulițele celor șapte sate componente. Totodată, se continuă lucrările la proiectul «MODERNIZARE-ASFALTARE DRUM COMUNAL DC 73 DJ606 BAŞCOV KM 0+000-KM 4+870»“, a spus primarul Cătălin Trăistaru.
Pe lângă drumurile comunale, și modernizarea drumurilor de exploatare agricolă este prioritară pentru autoritățile locale din Sopot. Cu fonduri europene nerambursabile se vor moderniza 8 km drum – 4,5 asfalt, 3,5 km drum pietruit -, ce vor facilita accesul între satele Sopot, Başcov și Pietroaia. „Vom investi 3.977.454,83 lei – fonduri europene nerambursabile – în modernizarea drumurilor de exploatare agricolă în comuna Sopot. Beneficiile acestui proiect sunt multiple pentru că, pe lângă modernizarea drumurilor agricole, vom facilita și accesul între satele Sopot, Başcov, Pietroaia“, a adăugat primarul Cătălin Trăistaru.
Alt proiect investiţional extrem de important pentru autoritățile locale din Sopot îl reprezintă și unitățile școlare. Astfel, prin Programul Național de Dezvoltare Locală va fi reabilitată și modernizată Școala generală Sopot, unde învață 34 de copii. Va fi alocată în acest sens suma de 805.751,74 lei. Totodată vor fi construite o Școală generală și o Grădiniță cu program normal, în satul Bascov printr-un proiect pe PNDL, a cărui valoare este de 1.236.663,53 lei.
Ca majoritatea loca-lităților din mediul rural, și comuna Sopot are o populație îmbătrânită, iar autoritățile locale doresc să faciliteze și să îmbunătățească accesul oamenilor la unitățile sanitare. Acesta este și motivul pentru care vor fi investite sume importante în acest sector. „Avem un proiect de reabilitare și modernizare a unității sanitare din satul Sopot, prin PNDL, în valoare de 241.381,23 lei. Tot prin PNDL va fi reabilitată și modernizată și unitatea sanitară din satul Beloţ, obiectiv în care se va investi, de asemenea, suma de 241.381,23 lei“, a adăugat Cătălin Trăistaru.
În proiectele de investiții ale autorităților locale din Sopot se află și achiziționarea de echipamente pentru Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei. Astfel, va fi alocată suma de 653.205 lei – fonduri europene – pentru achiziţia unui buldoexcavator, printr-un proiect realizat prin Grupul GAL – Colinele Olteniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS