6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajUn investitor german va crea 500 de locuri de muncă la Craiova

Un investitor german va crea 500 de locuri de muncă la Craiova

O nouă investiţie în Craiova: Parcul High-Tech a atras o companie din Germania care va crea minimum 500 de locuri de muncă și va investi zece milioane de euro în Bănie. Firma germană producătoare de componente auto Wielpütz Automotive a anunţat că în luna septembrie a acestui an va deschide o fabrică în al doilea Parc Industrial din Bănie, High-Tech Industry Park. Reprezentanții firmei Wielpütz Automotive și autoritățile locale și județene au semnat ieri actele care perfectează colaborarea între investitorul străin şi Consiliul Judeţean Dolj. Reprezentanţii firmei germane producătoare de componente auto au prospectat posibilitățile de a investi și în alte zone ale țării, însă determinarea și deschiderea autorităților din Dolj i-au convins că Parcul Industrial din Bănie reprezintă cea mai bună alegere. „Sunt foarte fericit că prima noastră investiție în străinătate a fost realizată cu succes. Această locație ne-a dat certitudinea că este cea mai bună decizie. Căutam o locație de producție nouă în România de ceva timp, am avut discuții şi în județul Mureș. La Craiova ne-am simțit ca acasă și acum patru săptămâni am hotărât să ne depunem candidatura pentru locația din High-Tech și suntem fericiți că astăzi (ieri – n.r.) am putut să închidem această candidatură. Firma Wielpütz are o tradiție de peste 100 de ani și producem componente pentru industria auto-moto. Paleta de produse pornește cu sisteme simple, până la sisteme de alimentare sau cele high-tech. Clienții noștri principali sunt toate firmele de renume mondial: BMW, General Motors, Volkswagen, Ford. Am luat hotărârea de a investi în străinate pentru că suntem absolut convinși că aici vom avea posibilitatea de a crește, de a ne extinde. Aici vedem un potențial foarte bun și în următorii ani sperăm să ajungem la crearea a 500 de locuri de muncă și o investiție totală în faza finală de 10 milioane de euro. În prima fază, planificăm un mix de produse, pornim în principal cu montaj, și apoi cu produsele high-tech, care acum sunt în faza de prototip. Avem nevoie de angajați, iar majoritatea vor fi femei. Pornim de la locuri de muncă simple și ajungem la cele cu studii superioare. Vom avea un mix, de la activități simple de montaj până la cercetare-dezvoltare. Avem un proiect foarte ambițios, ca de la 1 septembrie să pornim producția“, a spus Volker Shlegel, reprezentantul firmei Wielpütz Automotive.
Parcul industrial are o suprafaţă totală de 24 de hectare și a atras deja 16 companii care vor crea sute de locuri de muncă. Wielpütz Automotive este cea de-a 16-lea firmă care vine aici, iar spațiul în care își va desfășura activitatea este de 30.000 mp. Conducerea Consiliului Județean (CJ) Dolj crede că seriozitatea firmei germane se va resimţi pozitiv în parametrii economici și sociali ai județului, iar Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a spus că instituţia pe care o reprezintă va aloca fonduri din bugetul propriu pentru dezvoltarea utilităților din cadrul parcului.
„Ne-am văzut la sfârșitul anului trecut și iată că în acest moment suntem în faza în care semnăm acest contract și vă asigurăm de toată deschiderea noastră. Dintre toate investițiile noastre, și ale CJ Dolj, și ale Primăriei Craiova, cele mai apreciate de publicul din această zonă sunt cele care aduc locuri de muncă și de aceea sunteți foarte importanți pentru noi. Venirea dumneavoastră ne-a dat puțin peste cap planurile pe care le-am avut pentru că parcul industrial trebuia să se dezvolte, după previziunile noastre, într-un ritm mai lent, și să abordăm și fondurile europene, prin care să aducem utilitățile până la ușa tuturor investitorilor din parc. Sosirea dumneavoastră și hotărârea de a lucra efectiv din septembrie înseamnă că acum, la început de an, noi vom aloca sume importante Parcului Industrial, în așa fel încât să facem pe banii noștri aceste aducţiuni de utilități, bineînțeles pentru etapa a doua să construim un incubator de afaceri. Practic, dumneavoastră sunteți cea de-a 16-a firmă care veniți în parcul industrial și în acest moment putem să vorbim de peste 20 de milioane de euro investiți în această zonă și probabil peste 1.500 de locuri de muncă, așa cum a avut și primul parc, peste 1.100 de locuri de muncă. Cred că sunteți mulțumiți de facilitățile pe care le acordăm și în acest moment suntem efectiv parteneri și vă asigurăm de toată susținerea noastră“, a spus Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.
Semnarea contractului de colaborare între Consiliul Judeţean Dolj şi firma Wielpütz Automotive este o dovadă a faptului că eforturile CJ de a atrage investiţii şi a genera crearea de noi locuri de muncă, una dintre marile probleme cu care se confruntă în prezent mai toată zona de sud a ţării, dau roade. Autorităţile speră ca în viitor să atragă şi alţi investitori, cu atât mai mult cu cât parcul oferă acces rapid către Pitești, București și granițele cu Bulgaria și Serbia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS