14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAeroportul Internațional Craiova, punct de atracție pentru elevi

Aeroportul Internațional Craiova, punct de atracție pentru elevi

Aeroportul Internațional din Craiova este un punct de atracție nu numai pentru cei care vor să ajungă într-o anumită destinație din Europa. El stârnește şi interesul craiovenilor care vor să vadă cum arată în prezent principala poartă aeriană a Olteniei. Zeci de elevi au fost vizitat în această săptămână Aeroportul Internațional Craiova în cadrul Programului „Școala Altfel“.
Răzvan este elev în clasa a IX-a și până acum nu a mai fost niciodată pe Aeroportul din Craiova. „Am mai fost o singură dată pe un aeroport, dar nu pe cel din Craiova. Acum am venit pentru că vrem să vedem cum decolează un avion. Ca design, aeroportul arată foarte bine, exact așa cum îmi imaginam“, a spus Răzvan Popa, elev în clasa a IX-a la Liceul „Traian Vuia“ din Craiova.
Tot la prima sa vizită pe aeroport este și Alexandru. „Este prima dată când vin la aeroport și mă bucur că doamna dirigintă ne-a adus aici pentru că nu văzusem niciodată cum arată. Nu am zburat niciodată cu un avion. Este foarte frumos şi vreau să văd cum decolează un avion“, a spus Alexandru Martin, elev în clasa a IX-a la Liceul „Traian Vuia“ din Craiova.
Vizita a fost organizată în cadrul activităților derulate în perioada „Școala Altfel“, care în Liceul „Traian Vuia“ se desfăşoară în această săptămână.  „Am venit aici pentru că dorim să îi aducem pe elevi să cunoască activitatea dintr-un aeroport. Ne-am îndreptat atenția către aeroport gândindu-ne că este poartă către Europa, către lume. Este de un real folos pentru noi, ca și pasageri, vine în sprijinul nostru și ne oferă posibilitatea de a călători. În plus, aduce o serie de turişti, de vizitatori în zona noastră şi poate astfel, având această poartă, reuşim să ne facem şi noi cunoscuţi“, a spus Claudia Neacşu, consilier educativ în cadrul Liceului „Traian Vuia“ din Craiova.
Aeroportul Internaţional Craiova reprezintă unul dintre cele mai importante obiective din Oltenia, dar şi una dintre cele mai notabile reuşite ale ultimilor ani. Dezvoltarea sa a pornit aproape de la zero şi a cunoscut o evoluţie spectaculoasă până la nivelul actual, când a devenit o poartă aeriană modernă, ce deserveşte cei 2,3 milioane de locuitori din cele cinci judeţe din regiunea de sud-vest a ţării: Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea.
Oricine poate vizita Aeroportul din Craiova, însă trebuie îndeplinite anumite condiții. Vizitarea aeroportului se poate face de către grupuri organizate și numai în condițiile în care solicitarea este acceptată de către conducerea instituţiei. Solicitarea pentru vizitarea aeroportului se transmite cu cel puțin şapte zile calendaristice înainte de data dorită. Pe tot parcursul traseului, vizitatorii vor fi însoțiți de către un reprezentant autorizat al Aeroportului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS