6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajrEvoluția digitală agită apele și la Craiova

rEvoluția digitală agită apele și la Craiova

Mai mult de 100 de antreprenori și reprezentanți ai companiilor cheie din Dolj și din județele învecinate au participat joi, 12 octombrie 2017, la evenimentul regional al proiectului național Business rEvolution: Digitalizarea – Trend sau Tsunami, organizat de Doingbusiness.ro laCraiova. „Digitalizarea aduce cu sine un fel de distrugere creativă, toate serviciile rearanjându-se în jurul consumatorului, astfel încât cei care vor fi cei mai relevanți în această rearanjare și vor găsi modalități de utilizare creativă a datelor și digitalizării prin intermediul Internetului lucrurilor conectate, vor fi câștigătorii“, a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro.

„Am găsit la Craiova, unde ajungem pentru prima dată în acest proiect național, o audiență grozavă și foarte interactivă’’ a spus jurnalistul Radu Soviani – moderatorul conferinței. ,,Participanții au fost foarte interesați de digitalizare și de evoluții dar pot spune că am remarcat și o oarecare neliniște din partea mediului de afaceri prezent, care se simte în proximitatea unei noi crize. Digitalizarea poate fi soluția de limitare a ei“, a mai spus Soviani.

Victor Voicu – Telekom Romania a prezentat audienței soluții de operativitate pentru mediul de afaceri, cu impact atât la nivel național cât și global în condițiile în care, în toată lumea, până în 2020, vor fi 4 miliarde de persoane conectate la Internet, iar angajații firmelor vor trebui să acceseze datele companiilor de pe orice dispozitiv și de oriunde. „Locul de muncă nu va mai fi la fel, în condițiile în care tot mai mulți angajați din locurile de muncă nou create, și nu numai, vor să lucreze de oriunde, oricând. Si acum pot face asta“, a subliniat Victor Voicu. Tot în prima sesiune, dedicată consultanței și managementului performant, Alina Necșulescu, Tax Manager KPMG Romania a prezentat implicațiile celei mai noi modificări ale sistemului de taxare TVA – așa numitul TVA split, asupra activității fiscale a companiei, iar în cea de-a doua sesiune Tudor Galoș – Marketing Consultant, Tudor Galoș Consulting a încercat împreună cu participanții să răspundă la întrebarea: Este GDPR o amenințare sau o oportunitate? El a arătat care sunt pașii care trebuie urmati pentru a fi compliant cu noile norme privind protecția datelor personale și cât de important este sa incepem alinierea de acum, pentru a fi conformi din luna mai 2018, cand legea va fi obligatorie și vor fi dispuse penalizari substantiale societăților care nu se aliniaza normelor.

Dumitru Ion – CEO Kompass România a făcut cea mai completă radiografie a mediului de afaceri la nivel național arătând care companii contează și în ce măsură contează acestea în economia națională și sectorială, prezentând piața potențială și aplicații pentru creșterea vânzărilor. Conferința a fost completată de Elena Badea – Valoria, care a dezvoltat atât subiecte privind strategiile de conținut în social media cât si cele mai recente tendințe și evoluții în domeniul resurselor umane. Aceasta în condițiile în care audiența de la Craiova a fost de acord că prima criză care se simte în prezent și cel mai acut nu este nici cea a dobânzilor, nici a cursului de schimb ci cea din piața forței de muncă, unde sectorul concurențial cu greu face față competiției sectorului public.
Evenimentul de la Craiova a fost sprijinit de Camera de Comerț și Industrie Dolj și realizat în parteneriat cu Telekom Romania, Alpha Bank, Edenred, KPMG, Valoria, Tudor Galoș Consulting si Kompass Romania.

Partenerii media ai evenimentului au fost Agerpres, Jurnalul Olteniei, Jurnalul de Afaceri, spatiulconstruit.ro, Cariere, Transilvania Business, RBE Connect, Financial Market, Calendar Evenimente, prbox.ro, Manpres. Business rEvolution este un proiect național de conferințe regionale care a avut deja impact asupra a mai mult de 15.000 de companii prin cei aproape 1000 de participanți care au reprezentant audiența la evenimentele regionale organizate la Iași, Brașov, București, Arad, Ploiești și Craiova. Proiectul se va incheia anul acesta cu evenimentul organizat la Târgu Mureș în 28 noiembrie 2017. Despre Doingbusiness.ro este un portal de afaceri care oferă utilizatorilor informații depre oportunitățile din economia națională precum și prezentarea principalelor companii active în fiecare domeniu. Proiectele noastre includ: publicațiile Romanian Business Digest și Major Companies in Romania în variante print și online.
Serviciile noastre includ: servicii de agenție de evenimente, servicii de comunicare și direct marketing – call center, direct mailing, direct e-mailing, cercetare de piață. Doingbusiness.ro este organizator al seriilor de evenimente proprii: CEO Conference, Business to more Business, IMM ReStart, Emerging Europe Energy Summit și Emerging Europe Investment Summit. Mai multe detalii despre evenimentele organizate în 2015 de Doingbusiness.ro sunt disponibile aici. Mai multe detalii despre evenimentele organizate în 2016 de către doingbusiness.ro sunt disponibile aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS