Brădești – o comună care mizează pe investiții

Autori


Situată în vecinătatea orașului Craiova, comuna Brădești îmbină în mod fericit două caracteristici importante pentru o localitate rurală – vecinătatea unui centru urban important și liniștea unei comune. La acest lucru trebuie adăugat și faptul că în urma eforturilor susținute ale primăriei, condițiile de trai din comună sunt acum, în cea mai mare parte, la nivelul celor din mediul urban. „A fost una dintre preocupările noastre constante“, mărturisește primarul Ion Răcăreanu (foto). Pe biroul său din primărie stă un maldăr de dosare. „Toate acestea își așteaptă rândul, pentru că mai avem foarte multe lucruri de făcut“, precizează primarul. O parte dintre proiecte sunt finanțate prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și altele prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).
„În primul rând, aș dori să vorbim despre infrastructura rutieră. Avem în vedere două aspecte importante – drumurile agricole și drumurile de interes local“, spune primarul, care explică faptul că Brădeștiul, fiind străbătut de un drum european, are nevoie de modernizarea acestor drumuri.
Al doilea aspect foarte important îl reprezintă învățământul. „Avem obligația de a ne preocupa de viitorul copiilor noștri și de a le oferi toate condițiile pentru a-și putea desăvârși educația“, spune Ion Răcăreanu. Prin urmare, sunt pe listă investiții importante în acest sens. Concret, este vorba despre construirea unor grădinițe în satele Tatomirești și Brădeștii Bătrâni, precum și reabilitarea, modernizarea și dotarea școlilor din satele Brădești, Tatomireşti și Răcarii de Jos. „Pentru a rămâne în acest domeniu, nu trebuie să uităm de cultură. De aceea, avem în plan reabilitarea căminului cultural din comună“, a adăugat primarul.
Celelalte proiecte vizează partea de canalizare, extrem de importantă având în vedere obiectivul de a asigura condiții de trai similare cu cele din mediul urban. Prin urmare, se intenționează înființarea rețelei de canalizare și a unei stații de epurare în Brădești, Tatomirești și Răcarii de Jos.
„Sunt doar câteva dintre proiecte“, a încheiat primarul. „Sunt convins că în următorii ani ele vor fi puse în practică, iar condițiile de viață ale locuitorilor din Brădești se vor schimba semnificativ în bine“.


Comenteaza acum

Alte stiri

15 iunie 2018

Dolj: Prinşi conducând fără permis

Poliţişti din cadrul Secţiei 6 Rurală Giubega au depistat, aseară, un tânăr de 19 ani, din comuna Izvoare, în timp ce conducea pe DN56, în comună, o motocicletă, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-a

Sumarul ediției de luni, 18 iunie 2018

Actualitate

» The New York Times – Prima reacţie a Laurei Codruţa Kovesi după decizia CCR: Presiunile au crescut din cauza condamnărilor
» Lucrări pe Aurostrada A2 Bucureşti – Constanţa
» Japonia: Trei morţi şi peste 200 de răniţi, în urma unui cutremur de 6,1 grade
» Senatul dezbate şi votează astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă
» Averizare de vreme rea, valabilă până în această seară

Publireportaj

» „Dotarea SC CIOBIMEX SRL cu echipamente pentru fabricarea ochelarilor“
» “Dotarea ADER SRL”
» Sesiune de instruire GDPR în Craiova
» Promoţie de vară la CIVITAS: Ajax – noua generaţie de alarme complet wireless pentru o casă inteligentă

Local

» Fermierii din Olt au ajuns în situația de a-și arunca tomatele la gunoi

Dolj

» N-ai vinietă, nu lăsa mașina pe domeniul public!
» Terenul de lângă un bloc nou din Craiova a luat-o la vale
» Micii agricultori, blocați de birocrație
» Mita bagă în pușcărie o secretară de școală generală
» 90 de medici din țară, reuniți la Craiova
» Eroica luptă a PSD cu agentul Parpalac
» S-a tamponat cu o… stație peco

Gorj

» Program de lucru de șapte zile din șapte pentru minerii din Oltenia
» Regal automobilistic pe Transalpina
» S-au deschis bazinele din staţiunea balneoclimaterică de la Săcelu
» Clubul Sportiv Municipal va fi condus de un manager interimar

Sport

» Gata vacanţa! Azi revin „leii“ în Bănie
» Fotbal / Dinamicii au stat rău la capitolul eficiență
» Fotbal / CM din Rusia – faza grupelor. Vezi rezultatele, clasamentele și programul meciurilor!

Sanatate

» La fiecare şase ore, un copil mai mic de un an moare

Top