15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajMâncare tradiţională în zona Metropolitană

Mâncare tradiţională în zona Metropolitană

Mâncare de fasole cu ciolan şi afumătură, sărmăluţe în foi de varză, tocăniţă de vânat, salată cu praz şi plăcintă cu mere. Sunt doar câteva dintre bunătăţile care au putut fi degustate vineri, în cadrul evenimentului Mâncare tradiţională în zona Metropolitană. Acesta a fost organizat de comuna Malu Mare şi au fost invitate să participe cu preparate autentice şapte comune.
„Au participat, alături de noi, încă şapte comune şi consider că, în urma acestor întâlniri, avem ce să învăţăm unii de la alţii atât pe plan profesional, cât şi în ceea ce priveşte tradiţiile şi obiceiurile noastre. Am avut ocazia să vedem cu ce bucate s-au prezentat şi celelalte comune. Ne-au uimit, într-adevăr, şi observăm că obiceiurile noastre din vechime nu au pierit“, a spus Ilie Dodocioiu, primarul din comuna Malu Mare.
Toate bunătăţile au fost preparate de mâinile iscusite ale femeilor angajate în cadrul primăriilor implicate în acest proiect. În cazul comunei Malu Mare, salata de praz a făcut deliciul tuturor degustătorilor. Au fost însă şi alte preparate în faţa cărora nimeni nu a putut rezista. „Pe mese au fost expuse diverse preparate, mâncare de fasole cu ciolan, cu afumătură, pastramă, sărmăluţe în foi de varză, raci umpluţi cu carne, tocăniţă de vânat – mistreţ, căprioară, fazan, murături, dovleac copt, prăjituri cu dovleac, plăcintă cu mere, salată. Toate aceste produse au fost pregătite de colegele mele din primărie, un colectiv de femei cu care mă mândresc“, a mai spus primarul din Malu Mare. Pâinea tradiţională, brânza de oaie, berbecul la proţap, pastrama de oaie pe grătar sunt alte preparate nelipsite de pe mesele localnicilor din Malu Mare, atunci când au ocazii festive.
Evenimentul Mâncare tradiţională în zona Metropolitană îşi propune ca, pe lângă schimbul de reţete şi bunătăţi, să creeze o legătură mai strânsă între comunele implicate în proiect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS