16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajŞcolile Sanitare Postliceale „Queen Elizabeth“ - învăţământ la cele mai înalte standarde

Şcolile Sanitare Postliceale „Queen Elizabeth“ – învăţământ la cele mai înalte standarde

Învăţământul sanitar postliceal din România este unul dintre sectoarele cele mai dinamice şi mai performante ale învăţământului privat din România. Rezultatele obţinute de absolvenţi şi mai ales faptul că imediat după terminarea studiilor aceştia se integrează pe piaţa muncii, nu doar din ţară, ci şi din străinătate, sunt o dovadă elocventă în acest sens.

Pentru a obţine astfel de rezultate, conducerea celor două Şcoli Postliceale de Studii Sanitare „Queen Elizabeth“ din Craiova și Filiaşi şi-a concentrat eforturile pe două direcţii. În primul rând, s-a străduit să asigure o bază materială performantă, care să le ofere elevilor posibilitatea să înveţe în cele mai bune condiţii. În al doilea rând, s-a preocupat de calitatea corpului profesoral, ştiut fiind că o şcoală este definită în principal de spiritul pe care profesorii şi elevii îl instituie. Nu în ultimul rând, cele două unităţi de învăţământ etalon le oferă elevilor posibilitatea de a împleti în mod organic pregătirea teoretică şi cea practică, astfel încât, la finalul celor trei ani de studiu, absolvenţii să fie apţi să facă faţă rigorilor oricărui loc de muncă.

Şi pentru că am ajuns la acest subiect, trebuie amintit că nivelul ridicat al învăţământului practicat la „Queen Elizabeth“ se vede şi din faptul că, la finalul studiilor, toţi absolvenţii sunt integraţi pe piaţa muncii. Domeniul în care activează cele două şcoli este sănătate şi asistenţă pedagogică, iar calificările profesionale – asistent medical generalist şi asistent medical de farmacie. În prezent, la cele două şcoli învaţă aproximativ 300 de elevi, în 12 clase formate pe cele două specializari, asistent medical generalist şi asistent medical de farmacie. În plus, aceștia au posibilitatea de a efectua stagii de pregătire pe o perioadă de una-trei luni în Marea Britanie, în clinici şi cămine pentru persoane vârstnice. Elevii cu un nivel ridicat de pregătire profesională au posibilitatea unui plasament de muncă în Marea Britanie şi Germania, graţie contractelor încheiate cu Nork Experience LTD UK şi Artigum GmbH , corporaţii de plasare a forţei de muncă în Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS