Departamentul de Chimie – o şansă pentru viitorii studenţi

Autori


Una dintre specializările cele mai ofertante pentru absolvenţii de liceu care îşi caută un drum în viaţă o reprezintă chimia. Departamentul de Chimie funcționează în cadrul Facultății de Științe, Universitatea din Craiova, şi are o ofertă educaţională extrem de bogată şi variată. Aceasta este structurată pe două domenii majore – chimie şi ştiinţa mediului. Dacă este să ne referim doar la ciclul de licenţă aici, la primul domeniu sunt disponibile specializările chimie (15 locuri la buget și 5 locuri cu taxă), biochimie tehnologică (25 de locuri la buget și 5 locuri cu taxă), precum şi chimie farmaceutică (20 locuri la buget și 5 locuri cu taxă). De remarcat faptul că ultima specializare este nou introdusă, pentru a răspunde unor tendinţe manifestate pe piaţa muncii, care solicită această calificare. Specializarea Chimie farmaceutică, prin disciplinele de specialitate predate şi prin calitatea cercetării ştiinţifice desfăşurate de cadrele didactice va asigura absolvenţilor cunoştinţe cu care să poată aborda probleme complexe ale acestui domeniu cum sunt: noțiuni de substanțe anorganice utilizate în industria farmaceutică, compuși anorganici utilizați în chimioterapie, tehnici de analiză utilizate în biochimia clinică, modalități de sinteză a compușilor farmaceutici, noțiuni de bioelectrochimie, biocataliză, pregătirea probelor în analiza medicamentelor, noțiuni de farmacologie și toxicologie, forme și tehnologii farmaceutice, metabolism și metaboliți, chimie coordinativă și biocoordinativă, compuși macromoleculari și de sinteză utilizați în industria farmaceutică etc. În ceea ce priveşte domeniul ştiința mediului, la ciclul de licenţă există 20 de locuri la buget și 5 locuri cu taxă la specializarea Chimia mediului.
În ceea ce priveşte dotarea tehnică, un aspect extrem de important atunci când vorbim despre un astfel de domeniu cum este chimia, departamentul deține laboratoare didactice și de cercetare dotate cu aparatură modernă și software-uri specifice care oferă studenților posibilitatea de a se forma ca specialiști/cercetători în acest domeniu.
Nu mai puţin importantă este capacitatea absolvenţilor departamentului de a se încadra pe piaţa muncii. Domeniile sunt extrem de diverse şi cuprind învăţământul preuniversitar (studenţii urmează cursurile DPPD şi pot activa ca profesori), industria chimică, industria petrochimică, industria farmaceutică, industria cosmetică, industria alimentară, industria textilă, laboratoare clinice, domeniul controlului calităţii mediului etc.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 27 aprilie 2018

Publireportaj

» Finalizarea proiectului cu titlul “Îmbunătăţirea competitivităţii SC Xadox Met SRL prin dotarea societăţii cu echipamente/ utilaje/instalaţii de ultimă generaţie” – Cod SMIS 108406
» Clinica de Cardiologie, deschisă pentru pacienţii din Oltenia
» COMUNICAT DE PRESA PRIVIND LANSAREA PROIECTULUI “Diversificarea activitatii SC NASKY SRL prin achizitia de utilaje”

Local

» Staţia de sortare a deşeurilor de la Malovăţ, concesionată
» Maşinile cu numere străine, controlate de poliţişti
» Bani pentru refacerea drumurilor afectate de alunecările de teren
» Trei bărbaţi prinşi la pescuit în perioada de prohibiţie

Dolj

» Lansare de carte la „Traian Demetrescu“
» Emil Boroghină, Doctor Honoris Causa al Universității din Craiova
» Cei zece purceluşi din „Programul Mangaliţa“
» Cinci pompieri, răniți în drum spre serviciu
» Întreruperi energie electrică de luni
» Grevă spontană la Electroputere Craiova din cauza salariilor mici
» Discuții aprinse în CL Craiova, pe tema premierii handbalistelor

Gorj

» Bilete de tratament gratis pentru pensionarii de la Suseni şi Dobriţa
» Poliţia Locală, razii printre comercianţii ambulanţi
» ISU Gorj, controale în cluburi şi baruri
» S-a triplat numărul celor care muncesc „la negru“

Vâlcea

» Sistemele de securitate, verificate de poliţişti

Sport

» Va fi Loredana Dinu noua șefă a scrimei?
» Campionat de semimaraton în Bănie
» SCM – Cisnădie, derbi pentru locul doi
» Baschetbaliștii craioveni vor o victorie înainte de play-off
» Victorie pentru liniștea tuturor!

Sanatate

» Medicamentele lipsesc, bolnavii mor cu zile

Magazin

» Lista spectacolelor programate vineri la Festivalul Shakespeare
» Bancul zilei
» Reţeta de weekend – Ruladă de cartofi
» Horoscopul de weekend
» Cum poţi scăpa de petele de pe piele?

Top