Membrii Casual Band, pe scenă și dincolo de ea

foto casual band


Sunt una dintre cele mai dragi trupe din Craiova. Numele lor e cunoscut la nivel național, mai ales după participarea la show-ul „Românii au Talent“, însă puțini știu cum sunt oamenii din Casual Band dincolo de scenă. Astfel că Gazeta de Sud i-a rugat pe cei cinci membri ai formației să își creioneze un scurt autoportret care să îi aducă și mai aproape de cei care le îndrăgesc muzica.

De ce este nevoie pentru a ține o formație în viață?
Este nevoie de seriozitate, planuri, răbdare, muncă de echipă.

Ce fac membrii Casual Band împreună când nu cântă?
Când nu cântăm, povestim despre muzică, despre ce piese ar trebui să mai facem, ce tonuri să folosim, ritmuri etc. Desigur, nu lipsesc nici grătarele, ieșirile împreună, iar călătoriile către locurile unde avem de cântat sunt pline de momente de amuzament total.

Casual Band alături de echipa Radio Sud

Casual Band alături de echipa Radio Sud

Să facem cunoștință. Cum v-ați întâlnit cu muzica și care sunt lucrurile care vă inspiră și vă fac ziua mai frumoasă?
Mihaela Pătran: Îmi puteți spune „Michelle“, cum mă știu fanii. Voce și chitară. De ce am ales muzica? E o poveste haioasă, a fost mai mult o întâmplare (fericită). Obligată să merg la școala din cartier, respectiv Liceul de Artă, am ajuns la secția canto. În paralel, am studiat chitara la Școala de Arte, iar în prezent sunt studentă la Facultatea de Medicină și Farmacie. Toate lucrurile și faptele care mă înconjoară mă inspiră. Mă bucură vremea frumoasă, plimbările lungi și timpul petrecut cu persoanele dragi.

Bogdan Uță: Rolul meu în band este multiplu: răspund la telefoanele celor care ne solicită, administrez pagina de Facebook și site-ul formației, organizez evenimente, cânt la saxofon și clape, fac aranjamente muzicale (atunci când este cazul), o ajut pe colega mea Michelle atunci când o depășesc anumite acorduri de jazz, bossa-nova sau funk, «mă joc la tabletă»  la probele de sunet – adică asigur o calitate bună a sunetului, mă ocup de publicitate pentru band, realizez&editez clipurile noastre promo, propun repertoriul și repetițiile aferente etc. Fac de toate. Muzica am ales-o „din priviri“. Mama, tata, unchii, verii mei au cântat. Eram de seama fiului meu când la Grădina Cina trebuia să vii de la ora 16.00 pentru a prinde o masă ca să îi asculți pe ai mei cântând. Am studiat muzica în cadrul Liceului de Artă din Craiova și a Conservatorului de Muzică din Brașov. Se spune că instrumentele trebuie să imite vocea, iar vocea, natura! Inspirația mea e natura, iar ziua devine și mai frumoasă alături de fiul meu, Ștefan-Bogdan, și soția mea, Ana Maria.

Gabriel Chifu: „Fufu“ pentru prieteni, cântăcios vocalist în trupă. De ce am ales muzica?! Cred că ea m-a ales pe mine! Sursele de inspirație există peste tot, trebuie doar să fii dispus să le abordezi/accesezi! De exemplu, orice faptă bună din România acestor vremuri tulburi îmi face ziua mai frumoasă.

Traian Barbu: Sunt basistul trupei, absolvent al Școlii  de Arte din Craiova. Am ales muzica deoarece mă face să mă simt ca un supererou. Atunci când suntem pe scenă, muzica mă face să mă rup de viața de zi cu zi, astfel că noaptea devin un supererou care distrează lumea. Printre sursele mele de inspirație se numără chiar colegul meu, Bogdan Uță, basistul meu preferat, Marcus Miller și trupa Jamiroquai. Ziua mi-o face mai frumoasă iubita mea, Teodora.

Alin Nicu: Sau îmi puteți spune „Babu“, cum mă știu prietenii și fanii. Rolul meu în band este tobar. Clar, din pasiune am ales muzica, pe care am studiat-o în cadrul Liceului de Artă din Craiova și a Academiei de Muzică din Cluj, dar mai are și o poveste al cărei nume este „dăruire“. Sursa mea de inspirație este tot ce mă înconjoară, dar îndeosebi muzica, pe care o ascult cât de des am ocazia, iar lucrurile care îmi fac ziua mai frumoasă sunt multe. Încerc să mă bucur de ceea ce se întâmplă în fiecare zi și de orice lucru în aceeași măsură.

Ce moment vă este cel mai aproape de suflet din experiența voastră în Casual Band?
Cu siguranță, emoțiile de la preselecția și semifinala concursului „Românii au Talent“ (2015), precum și „Gala de Jazz“, București (2016), unde am primit distincția „Revelatia anului“, ne vor rămâne în suflet!


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

24 octombrie 2017

Handbal (f): SCM Craiova va întâlni Debrecen în Cupa EHF

Echipa feminină de handbal SCM Craiova și-a aflat astăzi adversara din turul 3 al Cupei EHF. Elevele lui Bogdan Burcea vor juca cu formația ungară Debrecen. Manșa tur va fi pe 11 sau 12 noiembrie, iar returul o săptămână mai târziu.

Sumarul ediției de marţi, 24 octombrie 2017

Actualitate

» Directorul general interimar al CFR SA şi-a dat demisia după ce trenul ministrului Transporturilor a întârziat aproape o oră
» Petre Tobă, la DNA
» Circulaţie restricţionată pe Transfăgărăşan
» Felix Stroe anunţă că îl va demite pe şeful CFR SA. Trenul cu care ministrul transporturilor a mers la Deva a întârziat aproape o oră
» Ziua Națiunilor Unite, sărbătorită astăzi
» Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 se reuneştea astăzi pentru a discuta răspunsul primit de la SRI
» Începe pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou, în Bucureşti
» UPDATE Un tir care a derapat blochează traficul pe un sens între judeţele Vâlcea şi Sibiu
» Codul galben şi codul portocaliu de ploi şi vânt sunt valabile până în această seară

Publireportaj

» Eveniment de animare dedicat potențialilor beneficiari, entități publice și ONG-uri, pentru accesarea măsurilor din SDL GAL Sudul Gorjului

Dolj

» UPDATE Craiova: Sute de pasageri sunt blocaţi pe Aeroportul din Craiova din cauza vremii nefavorabile
» Dolj: O femeie din Daneţi a fost accidentată mortal în timp ce îşi ducea copilul la şcoală
» Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, sărbătorit la Craiova
» CNAIR: 20 de oferte pentru proiectarea și execuția primelor două tronsoane ale drumului expres Craiova – Pitești
» Sistemul care încurajează lenea ia amploare Catane, comuna care trăiește din ajutoare sociale
» Judecat pentru uciderea unui craiovean cu baioneta
» Acoperișurile inventariate, asociațiile amendate
» Drumul Craiova – Pitești, ultimul asalt
» Din nou „Împreună pentru sănătatea satelor noastre“
» Trăiesc într-o casă prăbușită și au nevoie de ajutor
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Gorj: Tineri surprinşi de poliţie în timp ce spărgeau un apartament
» Gorj: Peste 20 de mineri, în greva foamei la CEO
» Firma care a cumpărat Avi Instant Târgu Jiu anunţă o investiţie de câteva milioane de euro
» Francezii de la Rostramo încep activitatea în luna decembrie
» Atelier de lectură pentru bolnavii de cancer
» Judeţul Gorj riscă să rămână fără forţă de muncă bine calificată
» 79 de ani de la inaugurarea Ansamblului „Calea Eroilor“

Mehedinţi

» Mehedinţi: Prins de poliţie cu o armă neletală pe care o deţinea ilegal

Sport

» Handbal (f): SCM Craiova va întâlni Debrecen în Cupa EHF
» Singapore WTA: Caroline Wozniacki, următoarea adversară a Simonei Halep. Meciul va avea loc miercuri
» Nouă medalii naționale pentru luptătorii craioveni
» Nu le-a mers bine „elitelor“
» Obligatoriu calificare!

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top