21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajUAT Municipiul Băileşti anunţă începerea proiectului "Amenajare zonă Parc Balasan"

UAT Municipiul Băileşti anunţă începerea proiectului „Amenajare zonă Parc Balasan”

Proiectul  “AMENAJARE ZONĂ PARC BALASAN”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020  este implementat de către UAT Municipiul Băileşti și are o valoare totală de 9.714.109,86 lei, din care 9.384.927,48 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.  Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Aministrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR SV Oltenia, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

Obiective specifice în cadrul proiectului sunt:

Amenajarea zonei în suprafaţă de 70.095 mp situată în centrul Municipiului Băileşti cu densitate a populatiei mare, în vederea obţinerii unei calităţi superioare a mediului, cât şi pentru creşterea gradului de confort, astfel încât acest spaţiu (în prezent teren degradat) să funcţioneze ca un spaţiu de agrement, pentru desfăşurarea de activităţi socio-culturale, sportive şi ca un spaţiu de odihnă şi relaxare.

 Îmbunătăţirea factorilor de mediu şi a calităţii vieţii, prin creşterea suprafeţelor reprezentate de spaţiile verzi din localitate, micşorarea factorilor de poluare a aerului şi a apelor precum şi reducerea zgomotului.

Obiectivul general al proiectului: reconversia şi refuncţionalitatea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din Municipiul Băileşti.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS