8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAdrian Prisnel: Craiova poate fi raiul investitorilor serioși

Adrian Prisnel: Craiova poate fi raiul investitorilor serioși

Ce om de afaceri străin, serios, ar investi într-un oraș ai cărui primari au trecut prin arestul poliției? Ce om de afaceri străin, serios, ar investi într-un oraș în care șefii autorităților publice cu care trebuie să discute sunt rude incompetente ale unor lideri de partide? Ce om de afaceri serios ar investi într-un oraș în care oamenii mor din cauza unor transfuzii contaminate cu bacterii?
Vă spun eu: nici unul! Nu cunosc un astfel de om de afaceri. Dar cunosc oameni de afaceri gata să fure banii craiovenilor, pentru care Craiova este raiul. Raiul oamenilor de afaceri neserioși, precum chinezii din cartierul de locuințe de pe Caracal (foto). Oameni de afaceri care nu vor decât să ia banii craiovenilor și să dispară. Unii dintre ei au fost, din fericire, trași la răspundere de procurori și dați pe mâna justiției. Dar au fost înlocuiți de alții, la fel de neserioși.
Singura investiție semnificativă în Craiova în ultima perioadă este fabrica de biscuiți ETI. Oltenia este printre ultimele la atragerea de investiții străine directe, la fel și în cazul antreprenorilor. Orașul nostru este pe locul 17 ca atractivitate pentru investiții. De aici și lipsa de locuri de muncă.

Ce așteaptă investitorii

Investitorii aduc bani într-un oraș condus de o administrație cinstită și competentă, ai cărei funcționari își fac treaba bine și repede. Cu alte cuvinte, investitorii vin când au un partener credibil. Administrația Craiovei și-a pierdut credibilitatea.
Investitorii vin într-un oraș a cărui infrastructură de transport este cât de cât bună, iar a Craiovei nu este. Conducerea transportului public este mâncată de nepotism, jumătate din oraș are străzi de pâmânt, flota auto este învechită și periculoasă pentru siguranța cetățenilor, transportul cu bicicleta, neamenajat, e sport extrem, iar mersul pe jos e un slalom printre mașini parcate pe trotuare. Conectivitate Craiovei este zero. Autostrada a fost lăsată baltă de guvernul PSD din care face parte și Olguța Vasilescu, iar linia de cale ferată spre Dunăre nu este electrificată! Conectivitate de secol XIX.
Investitorii vin într-un oraș cu școli sigure, fără tavane căzute, în care predau profesori competenți, în care există after-school, cu clase și laboratoare de IT. Vin într-un oraș care asigură servicii de sănătate de calitate, nu sânge și săli de operație infestate de bacterii, cu asistență de urgență performantă, spitale cu personal medical pregătit, nu cu spitale în care se dau șpăgi pentru angajare, cum s-a întâmplat la Spitalul „Filantropia“.
Investitorii vin într-un oraș în care procedurile administrative sunt simple, clare, echitabile și rapide, fără favoritisme, iar administrația oferă toate informațiile necesare. Administrația Craiovei n-a fost în stare să creeze o bază de date cu informații despre oraș: forță de muncă, școli cu profesori și locații, spitale și clinici private.
Nu în ultimul rând, investorii vin într-un oraș în care politica de dezvoltare se bazează pe date, nu pe inspirația și interesele unor politicieni, este predictibilă, la fel și politica de taxe și impozite.
Voi face ca toate aceste condiții să fie îndeplinite: o administrație cinstită, competentă și credibilă, un transport public modern și predictibil, o infrastructură de educație și sănătate fără corupție, dar cu dotările necesare, o politică de dezvoltare bazată pe informații despre tot ceea ce se întâmplă în Craiova.
Craiova poate deveni raiul investitorilor serioși. Depinde de votul vostru.

Comandat de Partidul Uniunea Salvați România, executat de SC Media Sud Europa SA, CUI mandatar  2117029

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS