5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajGrant Sala - povestea merge mai departe

Grant Sala – povestea merge mai departe

Grant Sala este una dintre poveştile de succes din domeniul horeca din orașul nostru. O poveste care demonstrează că atunci când contruiești ceva cu pasiune și dăruire, succesul nu întârzie să apară, dincolo de opreliștile și dificultățile inerente oricărei ințiative. Mai ales la noi, unde curajul trebuie să fie principalul ingredient într-o astfel de întreprindere. Grant Sala este o afacere începută în urmă cu mulți ani și care a crescut, pentru că a oferit în permanent clienților o atmosferă aparte. O atmosferă în care ei s-au regăsit de fiecare data când au dorit să petreacă momente de relaxare.
Inițial, localul s-a numit East17, iar sub această denumire a fost un adevărat epicentru al distracției din Craiova. Mulți tineri își aduc aminte de serile memorabile petrecute aici, în compania marilor nume ale muzicii românești. Practic, în anii 2000 tot ce era nume important în muzica românească a concertat aici. „Erau cu adevărat anii nebuni“, își amintește Iosefina Marichescu, cea care a pornit atunci la drum fără să fie neapărat ceea ce își propusese. „Am intrat în acest bussines mai mult din întâmplare, dar apoi, de ce să nu recunosc, m-a prins, și interacțiunea cu clienții a fost unul dintre motivele care m-au determinat să merg înainte“. Și acum își aduce aminte cu nostalgie de poveștile de dragoste care s-au înfiripat aici.

BV0E1402
Între timp, localul și-a schimbat ținuta, și, așa cum spun specialiștii în marketing, s-a „rebrenduit“. Acum se numește Grant Sala și este un restaurant elegant, care te îmbie să pășești aici și să petreci o seară de neuitat, sau să îl alegi ca loc pentru un eveniment de vis. Dar, cu toată această schimbare de nume și de public-țintă, Grant Sala a păstrat ceva din spiritul vechiului East17. Are și acum un aer familiar, care te îndeamnă să mai revii, ca și cum locul acesta ți s-ar strecura în suflet și te-ar îndemna să îl mai cauți de câte ori simți nevoia să lași în urmă grijile cotidiene și să îți rezervi timp și pentru tine. „Este foarte important să îți acorzi din când în când timp pentru tine, pentru că altfel poți să îți scapi propria viață de sub control“, spune Iosefina, care, ca orice manager din domeniu horeca, are ca un fel de pasiune să studieze oamenii. De altfel, poate nu există psihologi practicieni mai buni decât cei care gestionează o afacere în acest domeniu.
Practic, se poate spune că locul acesta a crescut odată cu clienții lui și nu de puține ori se întâmplă ca participanții la un eveniment de ținută să își aducă aminte de clipele petrecute aici în urmă cu peste un deceniu.
Dacă ar fi să definim Grant Sala într-un singur cuvânt, aceasta este, fără îndoială, eleganță. Interiorul amplu, care lasă privirea să cutreiere fără opreliști, mesele aranjate cu gust și mobilierul sofisticat fără să fie opulent, toate acestea fac din local unul potrivit pentru a petrece o seară minunată. Desigur, atmosfera este doar unul dintre ingrediente. Gastronomia este cel mai important. În ultimul timp, gusturile românilor în materie de gastronomie încep să se schimbe, ca efect al tendințelor din Occident. Clienții știu acum că o ieșire la un restaurant trebuie să fie un prilej de a experimenta gusturi și lucruri noi. Iar Grant Sala oferă din plin această oportunitate, prin meniul pe care îl pune la dispoziție și care îmbină elemente din bucătăria tradițională românească și cea meditereaneană.
Iosefina este îndrăgostită de Grecia. „De câte ori mă duc acolo simt că renasc. Şi mai simt că, în esenţă, grecii sunt extrem de apropiaţi de noi – aceeaşi plăcere de a trăi viaţa în toată plenitudinea ei, aceeaşi forţă solară şi aceeaşi atitudine în faţa destinului. Eu cred că adevăratul spirit al Balcanilor se regăseşte la noi şi la greci. De aceea, am luat decizia de a oferi craiovenilor un crâmpei din ceea ce înseamnă gastronomia mediteraneană“. Şi aşa, la Grant Sala a venit Pavlo Delo. Născut la Atena, şcolit în Scoţia, călător prin toată Europa, Pavlo şi-a găsit la Craiova o adevărată a doua casă. El le propune clienţilor Grant Sala să regăsească în decorul elegant al restaurantrului o clipă de răgaz, iar prin preparatele oferite să simtă gustul Eladei. „Dorim să le arătăm ce înseamnă cu adevărat bucătăria grecească“, spune Pavlo, iar Iosefina completează: „Ingredientele sunt aduse din Grecia, pentru că nu poţi oferi bucătărie grecească fără să aduci elementele constituente ale meniului de acolo“. Prin urmare, cei care aleg să petreacă o seară sau să organizeze un eveniment la Grant Sala vor avea parte de o experienţă gastronomică aparte. Desigur, asta nu înseamnă că restaurantul devine unul cu specific grecesc. Clienţii vor putea găsi aici şi meniul de până acum, care îmbină preparatele româneşti cu cele care se regăsesc în meniurile restaurantelor de lux.

 

Și nu este totul. Pentru că vara deja și-a intrat în drepturi, în curând se va redeschide și terasa. Nimic nu poate fi mai plăcut decât să îți petreci o seară cu prietenii pe o astfel de terasă, unde simți că ești protejat de toropeala verii.
Iar aici vor fi invitate trupe care să concerteze, întregind astfel experiența unei seri minunate.
Și nu am vorbit încă despre evenimentele care se organizează la Grant Sala. Fie că sunt nunți sau mese oficiale corporate, totul este organizat aici în cel mai mic detaliu. În astfel de situații, atmosfera și gastronomia sunt întregite de o organizare impecabilă.
Grant Sala este, fără îndoială, un loc a cărui poveste merge mai departe, spre bucuria craiovenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS