Grant Sala – povestea merge mai departe

grant sala 1

Grant Sala este una dintre poveştile de succes din domeniul horeca din orașul nostru. O poveste care demonstrează că atunci când contruiești ceva cu pasiune și dăruire, succesul nu întârzie să apară, dincolo de opreliștile și dificultățile inerente oricărei ințiative. Mai ales la noi, unde curajul trebuie să fie principalul ingredient într-o astfel de întreprindere. Grant Sala este o afacere începută în urmă cu mulți ani și care a crescut, pentru că a oferit în permanent clienților o atmosferă aparte. O atmosferă în care ei s-au regăsit de fiecare data când au dorit să petreacă momente de relaxare.
Inițial, localul s-a numit East17, iar sub această denumire a fost un adevărat epicentru al distracției din Craiova. Mulți tineri își aduc aminte de serile memorabile petrecute aici, în compania marilor nume ale muzicii românești. Practic, în anii 2000 tot ce era nume important în muzica românească a concertat aici. „Erau cu adevărat anii nebuni“, își amintește Iosefina Marichescu, cea care a pornit atunci la drum fără să fie neapărat ceea ce își propusese. „Am intrat în acest bussines mai mult din întâmplare, dar apoi, de ce să nu recunosc, m-a prins, și interacțiunea cu clienții a fost unul dintre motivele care m-au determinat să merg înainte“. Și acum își aduce aminte cu nostalgie de poveștile de dragoste care s-au înfiripat aici.

BV0E1402
Între timp, localul și-a schimbat ținuta, și, așa cum spun specialiștii în marketing, s-a „rebrenduit“. Acum se numește Grant Sala și este un restaurant elegant, care te îmbie să pășești aici și să petreci o seară de neuitat, sau să îl alegi ca loc pentru un eveniment de vis. Dar, cu toată această schimbare de nume și de public-țintă, Grant Sala a păstrat ceva din spiritul vechiului East17. Are și acum un aer familiar, care te îndeamnă să mai revii, ca și cum locul acesta ți s-ar strecura în suflet și te-ar îndemna să îl mai cauți de câte ori simți nevoia să lași în urmă grijile cotidiene și să îți rezervi timp și pentru tine. „Este foarte important să îți acorzi din când în când timp pentru tine, pentru că altfel poți să îți scapi propria viață de sub control“, spune Iosefina, care, ca orice manager din domeniu horeca, are ca un fel de pasiune să studieze oamenii. De altfel, poate nu există psihologi practicieni mai buni decât cei care gestionează o afacere în acest domeniu.
Practic, se poate spune că locul acesta a crescut odată cu clienții lui și nu de puține ori se întâmplă ca participanții la un eveniment de ținută să își aducă aminte de clipele petrecute aici în urmă cu peste un deceniu.
Dacă ar fi să definim Grant Sala într-un singur cuvânt, aceasta este, fără îndoială, eleganță. Interiorul amplu, care lasă privirea să cutreiere fără opreliști, mesele aranjate cu gust și mobilierul sofisticat fără să fie opulent, toate acestea fac din local unul potrivit pentru a petrece o seară minunată. Desigur, atmosfera este doar unul dintre ingrediente. Gastronomia este cel mai important. În ultimul timp, gusturile românilor în materie de gastronomie încep să se schimbe, ca efect al tendințelor din Occident. Clienții știu acum că o ieșire la un restaurant trebuie să fie un prilej de a experimenta gusturi și lucruri noi. Iar Grant Sala oferă din plin această oportunitate, prin meniul pe care îl pune la dispoziție și care îmbină elemente din bucătăria tradițională românească și cea meditereaneană.
Iosefina este îndrăgostită de Grecia. „De câte ori mă duc acolo simt că renasc. Şi mai simt că, în esenţă, grecii sunt extrem de apropiaţi de noi – aceeaşi plăcere de a trăi viaţa în toată plenitudinea ei, aceeaşi forţă solară şi aceeaşi atitudine în faţa destinului. Eu cred că adevăratul spirit al Balcanilor se regăseşte la noi şi la greci. De aceea, am luat decizia de a oferi craiovenilor un crâmpei din ceea ce înseamnă gastronomia mediteraneană“. Şi aşa, la Grant Sala a venit Pavlo Delo. Născut la Atena, şcolit în Scoţia, călător prin toată Europa, Pavlo şi-a găsit la Craiova o adevărată a doua casă. El le propune clienţilor Grant Sala să regăsească în decorul elegant al restaurantrului o clipă de răgaz, iar prin preparatele oferite să simtă gustul Eladei. „Dorim să le arătăm ce înseamnă cu adevărat bucătăria grecească“, spune Pavlo, iar Iosefina completează: „Ingredientele sunt aduse din Grecia, pentru că nu poţi oferi bucătărie grecească fără să aduci elementele constituente ale meniului de acolo“. Prin urmare, cei care aleg să petreacă o seară sau să organizeze un eveniment la Grant Sala vor avea parte de o experienţă gastronomică aparte. Desigur, asta nu înseamnă că restaurantul devine unul cu specific grecesc. Clienţii vor putea găsi aici şi meniul de până acum, care îmbină preparatele româneşti cu cele care se regăsesc în meniurile restaurantelor de lux.

 

Și nu este totul. Pentru că vara deja și-a intrat în drepturi, în curând se va redeschide și terasa. Nimic nu poate fi mai plăcut decât să îți petreci o seară cu prietenii pe o astfel de terasă, unde simți că ești protejat de toropeala verii.
Iar aici vor fi invitate trupe care să concerteze, întregind astfel experiența unei seri minunate.
Și nu am vorbit încă despre evenimentele care se organizează la Grant Sala. Fie că sunt nunți sau mese oficiale corporate, totul este organizat aici în cel mai mic detaliu. În astfel de situații, atmosfera și gastronomia sunt întregite de o organizare impecabilă.
Grant Sala este, fără îndoială, un loc a cărui poveste merge mai departe, spre bucuria craiovenilor.Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 22 august 2017

Actualitate

» Curtea Supremă din India interzice divorțul prin repudiere expresă la musulmani
» Trafic oprit pe DN7, din cauza unui accident rutier
» Trafic reluat pe Autostrada A1
» Marți are loc proba la limba maternă a examenului de bacalaureat
» Florin Susanu, desemnat director general provizoriu la TAROM, cu mandat de o lună
» Românii afectaţi de cutremurul din Ischia pot cere asistenţă consulară
» Trei persoane au murit într-un accident pe DN2 București – Urziceni
» Accident pe A1. Două persoane au murit şi traficul este blocat pe sensul Timișoara-Arad
» Italia: Doi morți și cel puțin 25 de răniți în urma unui cutremur pe insula Ischia
» Mii de români suferă din cauza alergiei provocate de ambrozie
» România a cheltuit cel mai puțin din Uniunea Europeană pentru cultură, în 2015

Publireportaj

» A început implementarea proiectului “Îmbunătăţirea competitivităţii economice a SC Mim Dragon SRL prin dotarea secţiei de producţie publicitară cu echipamente/utilaje/instalaţii de ultimă generaţie”

Local

» De miercuri se încălzeşte în Oltenia

Dolj

» Secţia Regională de Poliţie Transporturi Craiova, pe locul 5 în lupta cu fenomenul contrabandei
» Craiova: “Matineul muzeal de vacanță“ se desfășoară la Muzeul Olteniei
» Angajatorii care încadrează şomeri primesc stimulente
» Ultima bătălie pentru funcțiile de directori de școli
» Poliţiştii care au dormit la serviciu, sancţionaţi cu 10% din salariu
» Se ridică autovehiculele parcate neregulamentar
» Crima de la Malu Mare, comisă pentru 3.000 de euro
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Primăria Craiova angajează inspector în cadrul Serviciului Centrul de Informare pentru Cetăţeni şi Audienţe

Gorj

» Gorj: Tineri reţinuţi pentru încăierare
» Gorj: Un şofer a murit, după ce s-a izbit cu maşina de un cap de pod
» Bunurile Clubului Pandurii, scoase la vânzare de lichidator

Olt

» OCPI Olt va publica documentele tehnice ale cadastrului comunei Vişina
» Circulaţia pe Podul peste Olt de la Slatina va fi reluată

Vâlcea

» Vâlcea: Percheziţii la persoane bănuite de spargeri de locuințe

Sport

» CSO Filiași merge în faza a treia a Cupei fără să joace
» Doi jucători de la BC Lions, la lotul național

Bani & Afaceri

» „Prima Casă“ confirmă: sunt prețuri mai mari la apartamente

Educatie

» Doi candidaţi eliminaţi de la prima probă a examenului
» Un sfert din candidați, absenţi în prima zi a bacalaureatului

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Opinii

» Fiascoul autostrăzii Sibiu-Pitești – Ce trebuie să facem pentru a construi autostrăzi care să traverseze munții

Top