8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAdrian Prisnel: Dacă nu schimbi nimic nu se schimbă nimic

Adrian Prisnel: Dacă nu schimbi nimic nu se schimbă nimic

După revoluție, Craiova a devenit victima propriilor administratori care prin nestiință, nepăsare sau rea intenție au făcut ca una dintre cele mai atractive locații pentru investitori, să se lupte acum pentru a se menține în top 20.
Craiova a rămas mult în urmă pentru că nu și-a manifestat potențialul timp de 27 de ani, dar acest potențial există. Craiova are resurse umane și financiare extraordinare. Are antreprenori, are un mediu universitar activ, un festival internațional de teatru cu spectacole care se joacă cu casa închisă, are tineri pasionați de IT, dar îi lipsește o administratie onestă, competentă și credibilă.
Craiova mai are două zeci de mii de oameni curajoși care au ieșit în stradă împotriva Ordonanței 13, oameni care au înțeles riscul derapajului antidemocratic de atunci, oameni care vor o Craiova fără PSD. Acești oameni au avut  curajul să oprească o traiectorie tragică a Romaniei, acum au șansa să schimbe, prin vot democratic, degradarea economică și morală a Craiovei.

Votul dreptei nu este dezbinat, ci demobilizat

În Craiova sunt 270000 de votanți pe listele permanente. PSD a arătat la ultimele doua runde de alegeri că nu poate mobiliza mai mult de 50000 de voturi. Pentru că vine cu un candidat slab pentru Craiova, pentru că a făcut numeroase erori de când a intrat la guvernare, pentru că a devenit clar pentru toata lumea că toate promisiunile electorale au fost făcute cu scopul de a ajunge la putere pentru a-și scăpa pușcăriabilii și pușcăriașii, pentru toate astea cred că la aceste alegeri scorul PSD va fi semnificativ mai mic.
PSD greșește și față de craioveni. Pentru dezvoltare, Craiova are nevoie ca de aer de autostrada Pitești- Craiova, finanțată din fonduri europene. Liviu Dragnea a anunțat, chiar aici, la Craiova, că o transformă în drum expres. O mare minciună pentru că nu poate fără acceptul Comisiei Europene, cea care dă bani.
În realitate, PSD nu a adus resurse la Craiova deși orașul a fost administrat de PSD, doar le-a drenat pe cele pe care Craiova le avea deja. Este știut faptul că acolo unde PSD administrează, oamenii trăiesc în sărăcie și subdezvoltare.

Cei peste 220000 de alegători rămași au destule voturi pentru ca PSD să iasă pe locul trei.

Pe 11 iunie USR poate câștiga prima primărie, la Craiova.
Când acest lucru se va întâmpla, primăria Craiova va fi susținută de un întreg partid; cel mai curat, cel mai corect, cel mai transparent și modern partid din România, în care și-au găsit locul profesioniști în toate domeniile.

La noi, în USR, veți găsi specialiși în administrație locală, experți în IT, infrastructură, fonduri europene, manageri culturali sau în domeniul sănătății și al educației, o echipă pregătită să caute și să găsească soluții. Veți găsi și cei mai buni oameni de dreapta, și cei mai buni oameni de stânga, și cei mai buni creștini democrați și cei mai buni progresiști.

Craiova poate fi acel loc, unde noi, al treilea partid parlamentar, să ne concentrăm toate resursele, toată inteligența și aptitudinile pentru a arăta că știm să facem administrație. Pentru noi Craiova este importantă.

Craiova merită această șansă. Mă adresez acum celor douăzeci de mii de oameni care au ieșit în stradă. Pentru ca PSD să piardă, nu este suficient ca eu și USR să participăm la alegerile din 11 iunie, ci fiecare dintre voi, până în ziua alegerilor, să identificați în cercurile voastre acei oameni care nu mai vin la vot, să vorbiți cu ei și să le povestiți

În 2017, schimbarea poate începe de la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS