Adrian Prisnel: Voi publica o listă neagră a firmelor care au fraudat Primăria Craiova

Autori


Candidez pentru funcția de primar al Craiovei din trei motive:

1. Vreau să aduc la Craiova schimbarea pe care USR a adus-o în politică și în administrația din București: mai multă transparență, mai puțină corupție.

2. Candidez pentru cei 13.000 de craioveni care au votat USR la alegerile din decembrie 2016 și pentru cei 20.000 de craioveni care au rezistat în stradă protestând împotriva OUG 13, în iarna trecută. Am fost printre ei, știu că vor schimbarea.

3. Candidez pentru ca fetița mea de cinci ani să aibă un viitor aici. M-am întâlnit zilele acestea cu mulți oameni tineri, ca și mine, unii dintre ei debusolați, care se gândesc să plece din oraș.

Nu aș fi candidat pentru Primăria Craiovei dacă lucrurile mergeau bine, dacă orașul ar avea o speranță pentru prosperitate și modernizare. Dar Craiova merge într-o direcție greșită sub administrațiile PSD care și-au pierdut credibilitatea. Fostul primar Vasile Bulucea a făcut Craiova de râs prin scandaluri, Antonie Solomon a ajuns la închisoare pentru corupție și Olguța Vasilescu, care a lăsat Craiova în datorii, și ea cercetată pentru corupție, a plecat cu primul tren spre București, să fie ministru.

Craiova are nevoie de o administrație onestă, credibilă, în contact cu cetățeanul care să lucreze pentru oameni și pentru dezvoltarea orașului. Într-un an de zile, împreună cu cetățenii – pe care-i voi implica în construcția unui buget participativ și în dezbateri publice reale – voi pune pe picioare o astfel de administrație.

Ce vedem astăzi? Administrația publică a Craiovei este caracterizată de clientelism, lipsă de transparență și birocrație. Bugetul de investiții al orașului este irosit pentru proiecte inutile sau viciate de corupție. Cuvântul de ordine în șantierele deschise ale Craiovei este amânarea. Water Parkul, proiectul de suflet al administrațiilor Solomon și Olguța Vasilescu,  este simbolic: întârziere de trei ani, dosare de corupție și fraudă din fonduri publice, greșeli de proiectare, haos. Anul trecut căutau salvamari, anul acesta caută brățări colorate.
Craiova nu va mai fi paradisul firmelor de casă, ale clienților politici și ale evazioniștilor. Voi crea reguli clare și transparente pentru ca firmele corecte să poată lucra pentru dezvoltarea orașului.

Voi elabora și publica o listă neagră a firmelor care au fraudat Primăria Craiova. Spre exemplu, firma Tel Drum a lui Liviu Dragnea, pentru care Primăria Craiova plătește corecții de două milioane de euro către UE, pentru lucrări de reabilitare a străzilor Râului, Caracal și Bariera Vâlcii, prost făcute și întârzite, nu va mai putea participa la licitații pe bani publici în Craiova.
De asemenea, vor fi depunctate firmele care au prestat servicii cu întârziere, din cauze ce le sunt imputabile, pentru Primăria Craiova. Acestea nu vor mai primi ca până acum permisiunea de a continua lucrările, prin acte adiționale la contracte, dacă au depășit termenele de predare din cauze ce le sunt imputabile.
Voi publica pe site-ul primăriei contractele și facturile pentru fiecare plată efectuată, într-un format deschis, și voi implementa o aplicație care să permită corelarea lor și descoperirea automată a neregulilor. Nu voi mai permite includerea în contracte a clauzelor de confidențialitate, decât pentru secretul tehnologic.
Voi implementa o aplicație care să permită cetățenilor urmărirea în timp real a șantierelor deschise. Stadiul lucrărilor și termenele de livrare vor putea fi cunoscute de fiecare cetățean, care va putea alerta primăria, printr-un sistem automat, dacă descoperă întârzieri.

Adrian Prisnel


Comenteaza acum

Alte stiri

18 ianuarie 2018

Alex Mitriță a semnat cu echipa de suflet

Oficialii Universității Craiova au anunțat ieri că au parafat înțelegerea cu Alex Mitriță, mijlocaș pentru care oltenii au plătit Pescarei o clauză de reziliere de 700.000 de euro, asta după ce a jucat în prima parte a sezonului din Liga

Sumarul ediției de joi, 18 ianuarie 2018

Interviu

» Constantin Florea, inspectorul-şef al ISU „Oltenia“: „330 de spaţii nu au autorizaţie pentru securitatea la incendiu“

Publireportaj

» Un investitor german va crea 500 de locuri de muncă la Craiova
» Derulare proiect „DEZVOLTAREA FIRMEI SC TRANS FAG SRL”
» Comunicat de presă privind lansarea proiectului cu titlul „Schimbare de destinaţie din birouri în centru de zi pentru persoane vârstnice, extindere şi etajare de la P la P+2, împrejmuire teren, puţ forat, bazin etanş vidanjabil, platformă pavată”, SMIS 115458

Local

» Amenzi mari pentru cine nu-şi curăţă zăpada din faţa imobilului
» Şedinţa Consiliului Prefectural Olt se mută la Corabia
» Un mort şi patru răniţi într-un accident cumplit
» România a introdus taxe pe ţigările electronice
» Casele de marcat cu jurnal electronic, obligatorii de la 1 iunie
» A intrat în vigoare Legea prevenirii
» 18 incendii în Mehedinţi în primele două săptămâni din 2018

Dolj

» Aproape 10.000 de pensionari din Dolj vor avea pensiile mărite, din ianuarie
» Fostul primar din Prundeni, în arest la domiciliu
» Capotescu rămâne în arest preventiv
» Poveşti de viaţă din căminul de bătrâni: „Când îţi iubeşti familia nu prea ai cum să ai regrete“
» Cadastru gratuit pentru 15 comune doljene
» Încă două autoutilitare pentru ridicări auto la Craiova
» Iarna blândă scade costurile cu încălzirea
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Peste 20.000 de maşini au fost înmatriculate anul trecut
» Încă o amânare pentru Pandurii în dosarul falimentului
» Şefii ISJ s-au ales cu plângere penală pentru neacordarea sporului de calculator
» Anchetă la operatorul de apă Aparegio
» Agenţii economici nu au renunţat la munca „la negru“
» Primăria aşteaptă să scadă preţul pentru a cumpăra Casa de Cultură a Sindicatelor
» Gorj: Anchetă după ce un bărbat a bătut un elev în curtea unei şcoli din Peştişani

Sport

» SCM luptă la Brașov
» Alex Mitriță a semnat cu echipa de suflet
» Răzvan Burleanu: Nu mai fac absolut nici un compromis

Bani & Afaceri

» ANAF pune piedică donaţiei de 2%

Educatie

» „Fierbe“ învățământul din Dolj

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top