14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajImportanța unui logo pentru o afacere. De ce aveți nevoie de unul?

Importanța unui logo pentru o afacere. De ce aveți nevoie de unul?

Pion Media, agenție de publicitate craioveană care face branding cu entuziasm și dedicare, încearcă, dincolo de a face campanii eficiente pentru clienți, să și educe, pe cât posibil, mediul de afaceri, într-o economie în care câștigă, de cele mai multe ori, strategiile inteligente de marketing. Astăzi, echipa Pion Media ne explică de ce avem nevoie de un logo și cum ar trebui să fie unul de impact.

Ce este un logo?
Un logo este o combinație de imagine și text care deservește două scopuri. Pe de-o parte, le spune oamenilor numele companiei, pe de altă parte creează un simbol vizual pentru imaginea afacerii.

De ce avem nevoie de un logo?
Un logo profesionist lucrat și bine construit întărește încrederea consumatorului în serviciile sau produsele oferite și crește șansele de a câștiga clienți noi. Dacă logoul arată ca și cum ar fi fost desenat în Paint, oamenii se vor întreba cât de bine îți livrezi produsele / serviciile de bază.

Ce ar trebui să conțină logoul unei afaceri de mici dimensiuni?
Partea de text din logo ar trebui sa fie foarte clară și lizibilă, ușor de citit de la distanță, din moment ce va apărea pe autocolante auto, panouri de pe clădiri, afișe și alte locuri unde se dorește expunere. În plus, trebuie stabilit clar modul în care va fi folosit logoul, în mod consecvent, fără inconsistențe.

Ce ne puteți spune despre culori?
Logourile care au multe culori sau cu gradient, multe detalii fine, conținut fotografic au șanse mai mari să pară destul de diferite, deoarece tipografiile folosesc tehnologii de imprimare variate, ceea ce face dificilă potrivirea exactă a culorilor. De aceea, cele mai puternice branduri din lume aleg, de obicei, o paletă de cel mult 3 culori principale.

Ce face un logo memorabil?
Unele companii folosesc un text interesant sau modifică o parte a textului în logo ca să nu fie doar un font standard. Alții adaugă un fel de pictogramă ilustrată alături de text, care poate fi folosită și singură în unele situații. De exemplu, iconul Nike poate apărea cu sau fără text și va fi recunoscut oricum.

Cum pot obţine un logo?
Cea mai bună modalitate este alegerea unui profesionist. Deși există servicii ieftine pentru design online sau freelanceri care poate face o treabă foarte bună, din experiența noastră, un designer grafic profesionist este singurul care poate adăuga un plus de valoare și calitate logoului. Pion Media oferă întreaga gamă de servicii de branding pentru o afacere. Începem cu logoul și continuăm să spunem povestea prin cărți de vizită, afișe, contracte personalizate, bannere, etc. Ne găsiți de luni până vineri, între orele 8:30 si 17:30 pe Str. Brazda lui Novac, Nr. 101, Bl. 29 IVB1, parter. Ne puteți suna la +40 (744) 296 299 sau ne puteți trimite un e-mail la [email protected]. Iar dacă doriți să vedeți concret ce putem face pentru afacerea voastră, vă așteptăm pe www.pionmedia.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS