14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAgrisol, soluții complete pentru fermieri și administrații locale

Agrisol, soluții complete pentru fermieri și administrații locale

Micii și marii fermieri, dar și ad­ministrațiile locale, primesc o veste bună din partea a patru firme din Dolj care au decis să colaboreze pentru a da viață unui proiect menit să vină în ajutorul acestora cu soluții complete.
MABO Utilaje, Îngrășăminte Oltenia, Craicad SRL și SV Oltenia Consult au venit cu inițiativa organizării unui târg expozițional cu vânzare, Agrisol, a cărui primă ediție, desfășurată între 30 martie și 1 aprilie la Orbeasca, în județul Teleorman, s-a dovedit un succes. Administratorii celor patru firme au deja planuri pentru noi ediții în Dolj, Argeș și alte localități din Teleorman.
Reunirea celor patru firme sub umbrela acestui eveniment are ca scop oferirea unor soluții extinse pe mai multe arii conexe pentru a-i ajuta pe fermieri, îndeosebi pe micii fermieri, care au nevoie de mai mult sprijin, și pentru a veni în ajutorul administrațiilor locale. Dacă MABO Utilaje vine cu o ofertă amplă de utilaje agricole și piese de schimb, dar și cu demonstrații de utilaje la fața locului și expunere de produse pentru vânzare, Îngrășăminte Oltenia oferă posibilitatea de a achiziționa toată gama de îngrășăminte solide cu plată cash sau cu plată la termen la cele mai bune prețuri. SV Oltenia Consult completează oferta pe partea de consultanță, inclusiv pentru proiecte pe fonduri europene sau pentru Grupurile de Acțiune Locală (GAL), în timp ce Craicad SRL asigură serviciile pe parte de cadastru și topografie. „Oamenii chiar au nevoie de informații, care, de multe ori, nu le sunt foarte accesibile. Sunt legi pe care nu le cunosc și care, de multe ori, se pot dovedi de mare folos“, spun organizatorii Agrisol.
Sistem de livrări eficient pentru micii fermieri

„Târgul organizat la Orbeasca, cu sprijinul primăriei locale, a fost un proiect-pilot. Am organizat și demonstrații ale utilajelor Caterpillar, atmosfera a fost relaxată, vremea a ținut cu noi. Am avut un feedback bun, care ne-a confirmat că e nevoie de acest eveniment. Ideea organizării ne-a venit, oricum, în urma unor solicitări ale fermierilor, așa că avem toate motivele să continuăm. Oamenii au fost foarte interesați și deja ne gândim la următoarele ediții“, ne-a mărturisit Bogdan Popescu, manager MABO Utilaje. „Noi suntem prezenți foarte des la întâlniri ale fermierilor și asta ne-a ajutat să luăm pulsul și să înțelegem care sunt nevoile lor, iar acest proiect este menit să vină tocmai în întâmpinarea acestor nevoi“.
Târgul oferă, pe lângă expunerea de pro­duse și informarea efec­tivă, și posibilitatea unui dialog strâns cu micii fermieri, mai spun organizatorii, pe partea necesarului de utilaje și îngrășăminte, iar fermierii locali au posibilitatea de a se grupa pentru o comandă mai mare, pentru a evita deplasările. „Dacă oamenii dintr-o localitate se organizează astfel, este mult mai avantajos pentru ei, pentru că tot necesarul li se livrează acasă, nu mai fac deplasări, este convenabil de ambele părți și mai eficient. Câștigă și timp, și bani. Încercăm să implementăm un astfel de sistem de livrări până la campania de toamnă, pentru a veni in sprijinul fermierilor mici cu marfa de care au aceştia nevoie“, spune Horațiu Popescu administrator Îngrășăminte Oltenia.
MABO Utilaje, Îngrășăminte Oltenia, SV Oltenia Consult și Craicad SRL sunt active și pe rețeaua Facebook, unde puteți fi la curent cu activitatea lor și noutățile legate de viitoarele târguri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS