Minerva Patisserie, bun gust, eleganţă şi rafinament

Minerva este una dintre cele mai reprezentative clădiri ale Craiovei, care stă mărturie unui trecut glorios. La începutul secolului trecut, când Bănia îşi definitiva stilul urbanistic, se construia ceea ce avea să devină cea mai elegantă clădire din oraş – Minerva. Planurile acestei clădiri prevedeau, după cum stau mărturie documentele vremii, că „etagiul de jos în formă de pasagiu cu ieşire în strada Cogălniceanu să coprindă magazinu, o Cofetărie şi o Cafenea… în pivniţe şi sub soluri vor fi amengiari pentru laboratoriile Cofetăriei…“. După mai bine de un secol, o parte a acestei clădiri monumentale, refăcută astfel încât să îi fie puse în valoare ornamentele în stil maur, revine la destinaţia ei iniţială. Minerva Patisserie recreează atmosfera de „Belle Epoque“, ce îmbină eleganţa, rafinamentul şi bunul gust, iar acest din urmă element este atât la propriu, cât şi la figurat. Pentru că aici se găsesc prăjituri unice în Craiova. Dacă în 1903, când se des­chidea Minerva, cofetăria dispunea de un cofetar din Franţa, preparatele de acum rivalizează cu cele din marile cofetării ale Parisului. Fie că vorbim despre Mousse Gianduja, Trois Mousse sau Ma Cherie, preparatele de aici îmbină în mod unic prezentarea spectaculoasă cu gustul desăvârşit. De alt­fel, unul dintre preparate, Samba, a fost pregătit la cofetăria din Craiova chiar înainte de a fi prezentat în celebra revistă „Le Journal du Patissier“.
Sunt doar câteva dintre surprizele pe care Patisserie Minerva le are pregătite pentru craioveni. Acest loc urmează să devină un reper pe harta atât culinară, cât şi de evenimente a oraşului. Dar, despre toate acestea, într-un material viitor.



Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 25 mai 2017

Top