Sofia Bistro – gustul unei afaceri cu gust

Autori



Situat chiar în centrul oraşului, peste drum de Casa Studenţilor, Sofia Bistro este unul dintre restaurantele care şi-au câştigat un loc bine definit în preferinţele craiovenilor. Eleganţă, rafinament şi bun gust, toate caracterizează Sofia Bistro. Roxana Fărcăşanu, cea care a impus acest brand în Craiova, ne explică zâmbind că Sofia Bistro este o afacere în care gustul primează.

De ce aţi ales numele Sofia pentru restaurant?
Numele Sofia vine din limba greacă şi înseamnă înţelepciune. El a fost purtat în special în perioada bizantină de soţiile unor mari împăraţi ai Bizanţului. Am ales acest nume pentru rezonanţă, dar şi pentru semnificaţie, deoarece eu cred că pentru a conduce o afacere, mai ales în acest domeniu extrem de sensibil cum este HORECA, este nevoie de înţelepciune. Una pe care femeile o au din plin.

Care sunt ingredientele unei astfel de afacaceri?
În primul rând calitatea. Suntem un restaurant în care contează, în special, gustul mâncării pe care o oferim. Ştiţi, aici este ca la show-urile culinare. Clienţii sunt juraţii şi nu ai cum să îi păcăleşti. De aceea eu fac aprovizionarea în fiecare dimineaţă din piaţă. Caut doar produse proaspete şi, de preferat, ale producătorilor locali. Nu fac nici un fel de compromisuri, pentru că se simte în farfurie, iar clientul nu mai intră a doua oară. În al doilea rând, foarte importantă este atmosfera. Clientul alege să petreacă la noi o seară sau o după-amiază pentru a se relaxa şi pentru a uita de toate grijile cotidiene. Când intră pe uşa restaurantului, el trebuie să lase la intrare toate probleme lui, iar pentru asta atmosfera trebuie să fie una potrivită. Ca urmare, acum, când am schimbat decorul, am ales să creăm o atmosferă intimă, în care este combinat decorul de tip modern-minimalist cu elemente care amintesc de Franţa interbelică. Tot pentru a completa atmosfera, uneori avem muzică de calitate. De asemenea, în timpul verii, terasa este unul dintre locurile căutate foarte mult de clienţi.

Dacă ar fi să caracterizaţi bucătăria acestui restaurant, cum aţi face-o?
Cred că ceea ce ne individualizează pe noi este diversitatea. Dincolo de faptul că mâncarea noastră este una gustoasă, ea este şi extrem de diversă. Nu avem un preparat vedetă şi nici nu ne dorim aşa ceva. Pentru că este important să le oferi oamenilor posibilitatea să aleagă în funcţie de ceea ce își doresc atunci. Sunt perioade din an, de exemplu după sărbători, când sunt la mare căutare salatele, iar alteori se caută pastele. Reţetele pe care noi le avem în meniu sunt rezultatul unei adevărate negocieri în interiorul echipei. Punem la comun informaţii, senzaţii şi păreri, iar finalul este un produs apreciat de client.

Afacerea este una feminină. Gândită de femei, dezvoltată de femei, condusă de femei. Are importanţă acest lucru?
Nu îmi doresc să fiu feministă cu orice preţ, dar eu cred că da. Am o echipă extraordinară formată din şase colege care aparţin unor generaţii diferite. Şi acest lucru este unul foarte bun, pentru că se îmbină experienţa cu tinereţea şi putem oferi clienţilor cele mai bine produse. O femeie este mult mai atentă la detalii, face totul cu pasiune, şi, mai ales, pune suflet în activitatea ei. Iar acest lucru se simte din plin.

Sunteţi un restaurant care s-a impus şi a devenit un reper în acest peisaj. Cum aţi simţit acest lucru?
Nu ştiu exact cum se poate defini succesul. Îl simţi în momentul în care o delegaţie venită din afară alege restaurantul tău sau când un client revine mai multe seri la rând. Desigur, există şi momente mai concrete când putem vedea că suntem apreciaţi de craioveni. De exemplu, la ediţia de anul trecut a Galei Best of Craiova organizată de Alege TV, în parteneriat cu Gazeta de Sud şi Radio Sud, Sofia Bistro a ocupat locul I în topul restaurantelor. Suntem convinse că ne vom menţine pe această linie, deoarece pentru noi clientul este pe primul loc.


Comenteaza acum

Alte stiri

26 aprilie 2018

Program normal de lucru la APIA Dolj pe 30 aprilie şi 1 mai

Fermierii doljeni îşi pot solicita subvenţiile pentru acest an şi în zilele de 30 aprilie şi 1 mai. Pentru a veni în sprijinul lor și pentru a asigura continuitatea procesului de primire a cererilor unice de plată aferente campaniei 2018,

Sumarul ediției de joi, 26 aprilie 2018

Actualitate

» Atenţionare de călătorie în Turcia
» Cutremur cu magnitudinea 3,4 în Vrancea
» Modalități de plată a tarifului de trecere a podului între Fetești și Cernavodă
» CCR admite o sesizare a lui Iohannis: Legea privind statutul funcţionarului public parlamentar a fost adoptată cu încălcarea principiului bicameralismului
» APIA: termenul de depunere a cererilor de subvenţii pentru creşterea animalelor este 2 mai
» Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca, condamnaţi la 10 ani de închisoare în dosarul delapidării patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor Petrom
» După 35 de ani de căsătorie şi 9 copii, un bărbat a descoperit că este steril
» Ford anunţă reduceri suplimentare de costuri şi renunţarea la majoritatea sedanurilor din America de Nord
» Proiect: Soldații pot refuza misiuni externe, iar concediul de maternitate va fi luat în calcul la stabilirea gradului militar
» Doi din cinci români alocă între 10 şi 20 de lei pentru cumpărarea unui bec
» SUA au testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală
» Vreme deosebit de frumoasă în mini-vacanţa de 1 Mai
» Lucrări pe Autostrada A1 şi A2
» Concert Beethoven/Mozart la Filarmonica Oltenia Craiova
» India: Autobuz şcolar lovit de tren. 13 copii au murit
» Protest al angajaților din Sănătate în fața sediului guvernului

Local

» A.B.A Jiu a participat la exercitiu de gestionare a unor situaţii de urgenţă în bazinul hidrografic Jiu- râul Motru

Dolj

» Craiova: Doi răniţi uşor după ce un autoturism a intrat într-un autobuz
» Dolj: Acţiune a poliţiştilor pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit de material lemnos
» Conferința Anuală a Bibliotecarilor are loc la Craiova
» Craiova: Conferinţa „The Thirty Years War (1618-1648): 400 years of causes and consequences”, la Biblioteca “Aman”
» Craiova: Book Reading la Biblioteca „Alexandru și Aristia Aman”
» Directoarea CJCPT Dolj va depune o plângere penală împotriva membrilor Comisiei de evaluare a activităţii pe anul 2017
» Dolj: Şapte persoane, rănite într-un accident la Radovan
» Se opresc gazele pe mai multe străzi din Craiova
» UPDATE: Protest spontan la Electroputere

Gorj

» Fostul preşedinte de la Pandurii Târgu-Jiu, Marin Condescu, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare
» Gorj: Program special pentru încasarea facturilor la apă
» ISU Gorj face angajări
» Gorj: Poliţiştii nu au reuşit să îl identifice pe bărbatul găsit mort într-o fostă centrală termică
» Gorj: Trei bărbaţi, reţinuţi pentru o încăierare stradală
» Gorj: Drumarii au ajuns la zăpadă de 3 metri, la kilometrul 39 de pe Transalpina
» Horia Brenciu, în dialog cu studenții din șase centre universitare din țară. Unul dintre ele este cel din Târgu Jiu

Olt

» Olt: Recomandări pentru un 1 Mai fără incendii
» Mihai Fifor: Baza de la Deveselu este “perfect operaţională”

Mehedinţi

» Mehedinţi: O persoană a fost rănită grav într-un accident pe centura Severinului
» Razie pe şoselele din Drobeta Turnu Severin
» Mehedinţi: Prins băut la volan

Vâlcea

» Vâlcea: Trei bărbaţi prinşi la pescuit în perioada de prohibiţie
» Premiera spectacolului pentru copii „Un prieten neobișnuit” la Teatrul Municipal Ariel Râmnicu Vâlcea

Sport

» Fotbal / Mangia și Gardoș au prefațat meciul cu Viitorul (video)
» Baschet (m): Victorie categorică pentru SCM-U Craiova la Timişoara
» Handbal (f): SCM Craiova, învinsă la Roman
» Fotbal / Real Madrid a depășit-o pe Bayern chiar la Munchen
» Fotbal / Pandurii au luat doar un punct cu Sportul Snagov
» Doar CSO Filiași s-a ales cu ceva în etapa a 24-a
» Fotbal / „Leii“ au dovedit Ardealul, „școlarii“ au cedat

Bani & Afaceri

» „Investitori în viitorul economiei locale“, la Craiova

Magazin

» 26 aprilie, ziua mondială a proprietăţii intelectuale
» Craiova: Lista spectacolelor programate joi la Festivalul Shakespeare

Top