8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCare sunt cele mai potrivite spaţii pentru amplasarea unui şemineu

Care sunt cele mai potrivite spaţii pentru amplasarea unui şemineu

Ai terminat cu munca stresantă și obositoare de construire și finisare a casei tale și crezi că poți respira ușurat? Ei bine, urmează o altă etapă poate la fel de solicitantă, decorarea locuinței. Nu mulți oameni au cunoștințe în acest domeniu, și mai puțini sunt cei care au și talent în ceea ce privește planificarea și executarea decorării finale. Ne găsim de multe ori căutand inspirație în reviste de specialitate ori din diferite resurse online.

Dacă în cele mai multe cazuri alegerea mobilierului și stilului bucătăriei îi revine părții feminine din familie, când vine vorba de living, sarcina revine bărbaților, fiind și locul în care își petrec cel mai mult timp. Deși, de multe ori, se ajunge la o înțelegere în ceea ce privește mobila și diferitele accesorii care completează această încăpere, când vine vorba de sistemul de încălzire al locuinței, bărbații își asumă cu bucurie responsabilitatea alegerii celei mai bune opțiuni. Aceștia ajung deseori la concluzia că șemineul este cea mai bună variantă de încălzire care să dea și randament termic precum și stil camerei unde îți petreci cel mai mult timp alături de familie și prieteni.

În funcție de ceea ce ai nevoie sau de preferințe, un șemineu poate fi amplasat în living, locul care reprezintă, deseori, punctul central al casei. Fiind poziționat în această încăpere, el poate răspândi căldura chiar mai departe de pereții camerei de zi, dacă se optează pentru un sistem de distribuție prin radiatoare sau tubulaturi izolate. Vorbim aici de semineu centrala sau despre șemineul cu distribuție a aerului cald prin tuburi izolate termic.

O altă opțiune o reprezintă șemineul din birou sau bibliotecă. În felul acesta poți să lucrezi sau să te relaxezi citind la sunetul lemnelor care trosnesc în foc, să simți mirosul acestora și să te bucuri de culoarea focului care se vede prin sticla șemineului.

Șemineul bioetanol reprezintă cea mai flexibilă variantă din punct de vedere al amplasamentului, și asta pentru că nu emană fum sau miros. Astfel, acesta poate să fie montat în orice încapere, chiar și la baie, dormitor, sau, în functie de model, în grădină sau terasă. Chiar dacă are multe avantaje când ne uităm la funcționalitate și design, trebuie să menționăm și faptul că șemineul pe bioetanol nu poate să încălzească un spațiu, el nefiind construit pentru randament, ci mai degrabă pentru design.

Dacă ești în căutarea unui model de şemineu, dar încă nu știi exact ce ți se potrivește, specialiștii de la PeFoc.ro te pot ajuta. Caută-ți inspirația printre sutele de modele de șeminee construite de PeFoc.ro în ultimii 20 de ani. Poți să cumperi în orice moment o sobă, coşuri de fum, focare șemineu și multe alte acceorii. Nu mai sta pe gânduri, apelează la profesioniști și oferă-i casei tale căldură și stil!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS