Care sunt cele mai potrivite spaţii pentru amplasarea unui şemineu

Care sunt cele mai potrivite spaţii pentru amplasarea unui şemineu
Autori


Ai terminat cu munca stresantă și obositoare de construire și finisare a casei tale și crezi că poți respira ușurat? Ei bine, urmează o altă etapă poate la fel de solicitantă, decorarea locuinței. Nu mulți oameni au cunoștințe în acest domeniu, și mai puțini sunt cei care au și talent în ceea ce privește planificarea și executarea decorării finale. Ne găsim de multe ori căutand inspirație în reviste de specialitate ori din diferite resurse online.

Dacă în cele mai multe cazuri alegerea mobilierului și stilului bucătăriei îi revine părții feminine din familie, când vine vorba de living, sarcina revine bărbaților, fiind și locul în care își petrec cel mai mult timp. Deși, de multe ori, se ajunge la o înțelegere în ceea ce privește mobila și diferitele accesorii care completează această încăpere, când vine vorba de sistemul de încălzire al locuinței, bărbații își asumă cu bucurie responsabilitatea alegerii celei mai bune opțiuni. Aceștia ajung deseori la concluzia că șemineul este cea mai bună variantă de încălzire care să dea și randament termic precum și stil camerei unde îți petreci cel mai mult timp alături de familie și prieteni.

În funcție de ceea ce ai nevoie sau de preferințe, un șemineu poate fi amplasat în living, locul care reprezintă, deseori, punctul central al casei. Fiind poziționat în această încăpere, el poate răspândi căldura chiar mai departe de pereții camerei de zi, dacă se optează pentru un sistem de distribuție prin radiatoare sau tubulaturi izolate. Vorbim aici de semineu centrala sau despre șemineul cu distribuție a aerului cald prin tuburi izolate termic.

O altă opțiune o reprezintă șemineul din birou sau bibliotecă. În felul acesta poți să lucrezi sau să te relaxezi citind la sunetul lemnelor care trosnesc în foc, să simți mirosul acestora și să te bucuri de culoarea focului care se vede prin sticla șemineului.

Șemineul bioetanol reprezintă cea mai flexibilă variantă din punct de vedere al amplasamentului, și asta pentru că nu emană fum sau miros. Astfel, acesta poate să fie montat în orice încapere, chiar și la baie, dormitor, sau, în functie de model, în grădină sau terasă. Chiar dacă are multe avantaje când ne uităm la funcționalitate și design, trebuie să menționăm și faptul că șemineul pe bioetanol nu poate să încălzească un spațiu, el nefiind construit pentru randament, ci mai degrabă pentru design.

Dacă ești în căutarea unui model de şemineu, dar încă nu știi exact ce ți se potrivește, specialiștii de la PeFoc.ro te pot ajuta. Caută-ți inspirația printre sutele de modele de șeminee construite de PeFoc.ro în ultimii 20 de ani. Poți să cumperi în orice moment o sobă, coşuri de fum, focare șemineu și multe alte acceorii. Nu mai sta pe gânduri, apelează la profesioniști și oferă-i casei tale căldură și stil!


Comenteaza acum

Alte stiri

17 august 2018

Horoscopul de weekend

Berbec Este o perioadă în care să vă arătaţi abilităţile, fie în arte, meşteşugării, muzică, sport sau orice altceva. Vi se activează un mod în care creativitatea şi talentul pot fi observate de oameni cheie. Abilitatea de a fermeca, negocia
16 august 2018

Horoscop

Berbec Astăzi este indicat să faceţi anumite schimbări. Idei din alte surse ar putea crea o focalizare asupra creativităţii. Interesele voastre intelectuale sau artistice ar putea lua o nouă dimensiune, extinderea orizonturilor şi deschiderea ...

Sumarul ediției de marţi, 21 august 2018

Actualitate

» Sute de morți și aproape un milion de sinistrați în urma inundaţiilor din India
» Comisia de Apărare din Camera Deputaților va anunţa dacă o audiază pe Carmen Dan
» Muntenegru: Restricții de circulație până în luna septembrie

Publireportaj

» „Oglinzi oglindite“, la Muzeul de Artă Craiova

Dolj

» Dolj: Incendiu la un service de reparaţii electrocasnice
» Dolj: Minor rănit în urma unui accident rutier
» Ziua de Curățenie Națională se va desfăşura şi la Craiova
» Să ajutăm patru fraţi să aibă o casă
» Gigioc rămâne în arestul IPJ Dolj
» Vin mașinile noi de gunoi! Se golesc la timp tomberoanele?
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor din intravilan
» Un eliminat din examenul de bacalaureat, după ce a fost prins cu fiţuici
» Gunoaie lăsate de-a lungul Transalpinei
» Fonduri pentru finalizarea lucrărilor la Stadionul Municipal
» Pregătiri pentru alegeri parţiale în două comune din Gorj: Stoina, Samarineşti

Olt

» Viceprimarul comunei Bâlteni a murit strivit sub un tub de canalizare

Sport

» Fotbal / Ionuț Badea, mulțumit de victoria obținută la Craiova. Vezi conferința!
» Fotbal / Vezi ce a declarat Mangia după înfrângerea cu Chiajna (video conferința)
» Fotbal / Au vrut, dar n-au putut! Alb-albaștrii nu mai sperie pe nimeni (galerie foto)
» Fotbal / Liga 1, etapa a 5-a
» Ema Bogdan: „Am vrut să renunț la tenis, dar mi-am dat seama cât de mult iubesc acest sport“

Sanatate

» Chirurgia Cardiovasculară, funcțională de anul viitor

Educatie

» Candidații la bacul de toamnă, „chinuiţi“ în bănci

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top