5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajToyota Hybrid: Numărul 1 în piața de maşini eco din România

Toyota Hybrid: Numărul 1 în piața de maşini eco din România


83% din totalul vânzărilor de maşini eco ale pieței auto din România în 2016 au fost realizate de către Toyota, prin cele 979 de unități hibride Toyota şi Lexus livrate.

Conform raportului APIA, piața automobilelor eco (hibride, hibride plug-in şi electrice) a crescut în anul 2016 la aproape 1.200 de maşini (de la circa 500 de unități anul trecut), demonstrând creşterea preferinței consumatorilor români pentru sisteme alternative de propulsie şi o tendință clară a pieței spre o mobilitate sustenabilă şi responsabilă. Din totalul pieței de automobile eco, 820 de unități au fost maşini Toyota Hybrid şi 159 Lexus Hybrid, reprezentând împreună 83% din total.

Yaris Hybrid, cel mai bine vândut model

Din punct de vedere al performanței modelelor, lider în ceea ce priveşte numărul de unități este Yaris Hybrid, cu 357 de maşini vândute în 2016, urmat de Auris Hybrid (în 2 variante de caroserie), cu 281 de unități; au contribuit însă la remarcabila performanță Toyota şi RAV4 Hybrid, noul crossover Toyota C-HR Hybrid şi iconicul Prius. În 2016, sistemul hibrid de propulsie a asigurat peste 20% din volumul total de vânzări Toyota în România.
Modelul hibrid cel mai bine vândut de la Lexus în 2016 îl reprezintă Lexus RX, cu 92 de unități; el este urmat de Lexus NX cu 53 de unități.
Sistemul hibrid de la Toyota combină două surse de putere pentru a asigura propulsia. Prin combinarea unui motor termic (pe benzină) cu un motor electric, sunt exploatate din plin atuurile ambelor surse de energie: putere, pe de o parte, eficiență ridicată în exploatare, pe de altă parte.

Numărul 1 la vânzări

Toyota este lider mondial în vânzări de maşini hibride, cu peste 9 milioane de unități puse în circulație de la debutul primului automobil de serie cu sistem hibrid de propulsie, Toyota Prius, în anul 1998, şi până acum.
Pentru mai multe informații despre gama Toyota Hybrid în România vă rugăm accesați www.craiova.toyota.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS