5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCJ Gorj va reabilita trei drumuri judeţene

CJ Gorj va reabilita trei drumuri judeţene

Trei drumuri judeţene vor intra în reabilitare
Trei drumuri judeţene vor intra în reabilitare

Trei drumuri judeţene din judeţul Gorj vor intra în reabilitări şi modernizări. Consiliul Judeţean (CJ) Gorj a demarat procedurile legale pentru organizarea licitaţiei, în vederea atribuirii contractului „Reabilitare drum județean 673, ce traversează localităţile Slivileşti, Şiacu, Bolboşi, Igirosu, Borăscu, Calapăru, Turceni, Broşteni, până în DN 66 (E79), judeţul Gorj“. Data licitaţiei a fost anunţată pentru 13 martie, pe SEAP fiind publicat deja Planul de achiziţii, urmând să fie publicat şi anunţul de organizare a licitaţiei şi toată documentaţia necesară. Potrivit Consiliului Judeţean Gorj, valoarea estimată a lucrărilor fără TVA este de 57.499.405 lei. De asemenea, valoarea estimată a lucrărilor cu TVA este de 68.424.291 de lei, iar valoarea estimată a lucrărilor în euro, fără TVA, este de 12.759.498 de euro. Data estimată pentru începerea procedurii efective este 15.02.2017, iar data estimată de finalizare a procedurii este stabilită pentru 13.03.2017.

Proiecte pentru alte două drumuri judeţene

Alte două drumuri judeţene din Gorj – DJ 675 B şi DJ 675 C – urmează să fie reabilitate cu fonduri europene. Consiliul Judeţean Gorj va aproba în şedinţa de astăzi două proiecte privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici la cele două artere rutiere pe care le are în administrare. O hotărâre vizează actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Modernizare drum judeţean (675B) ce traversează localităţile Câmpu Mare – Albeni – Călugăreasa – Prigoria – Zorlești – Alimpești, până în DJ675C“. Valoarea totală actualizată a obiectivului de investiție este de 76.106.418 lei (inclusiv TVA), din care valoare construcţii şi montaj 65.487.044 lei (inclusiv TVA). Durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni. „Obiectivul de investiție «Modernizare drum judeţean (675B) ce traversează localităţile Câmpu Mare – Albeni – Călugăreasa – Prigoria – Zorlești – Alimpești, până în DJ675C» este cuprins în lista cu proiecte strategice – Faza 1, conform Hotărârii Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia nr. 2 din 2.03.2016. În anul 2016, a fost întocmită documentația tehnico – economică în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 28 din 9.01.2008 privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii, în faza Studiu de fezabilitate. Studiul de fezabilitate, care vizează ca elemente tehnico-economice structurale valoarea totală a investiţiei, durata de realizare a investiţiei şi principalele categorii de lucrări, a fost supus, spre analiză, Comisiei Tehnico-Economice constituită la nivelul UAT – judeţul Gorj, obţinându-se avizul favorabil nr. 21/2016“, potrivit proiectului de hotărâre.

Proiect pentru DJ 675 C

Cea de-a doua hotărâre vizează actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Modernizare drum județean (675C), cu originea în D 67B, ce traversează localităţile Târgu Logreşti, Popeşti, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roşia de Amaradia, Becheni, Corşoru, Alimpeşti, Sârbeşti, Ciupercenii de Olteţ, până în DN 67“. Valoarea totală actualizată a obiectivului de investiție este de 90.470.927 de lei (inclusiv TVA), din care valoare construcţii şi montaj 77.868.704 lei (inclusiv TVA). Durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni. „În Programul Operațional Regional 2014 – 2020 sunt prezentate axele prioritare, care cuprind prioritățile de investiții, ce răspund obiectivelor Strategiei Europa 2020 (pentru o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii), principalele acțiuni finanțate și alocările financiare aferente fiecărei axe. În acest scop, pentru a beneficia de fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, este necesară identificarea și promovarea obiectivelor de investiții prioritare, care să răspundă exigențelor stabilite prin ghidurile de accesare și finanțare ale UE și să întrunească, astfel, condițiile de eligibilitate, precum și întocmirea documentațiilor tehnico-economice aferente. Documentațiile tehnico-economice reprezintă suportul tehnic și economic necesar elaborării cererilor de finanțare și întocmirii bugetelor aferente proiectelor, făcând parte integrantă din dosarul de finanțare, documente ce vor deveni, ulterior, anexe ale contractului de finanțare“, potrivit hotărârii. Cele două proiecte vor fi depuse în vederea obţinerii de finanţare europeană nerambursabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS