CJ Gorj le va oferi mere preşcolarilor şi elevilor de gimnaziu

Autori


Consiliul Judeţean (CJ) Gorj le va oferi mere proaspete preşcolarilor şi elevilor de clasele I – VIII din judeţ. În acest sens a fost alocat un buget de 739.198 de lei, care va fi utilizat pentru achiziţia fructelor pentru anul şcolar 2016 – 2017, respectiv pentru asigurarea serviciilor de transport rutier. Licitaţia pentru achiziţia serviciilor de transport şi a merelor va avea loc în luna martie a acestui an.
Potrivit unei hotărâri de guvern, elevii din învățământul primar şi gimnazial vor beneficia şi în anul şcolar 2016-2017 de Programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli, finanțat din fonduri europene și naționale. Actul normativ stabilește tipul de fructe distribuite, perioada şi frecvenţa de distribuție, limita valorii zilnice/elev, măsurile adiacente distribuției de fructe, bugetul alocat, precum şi modalitatea de implementare efectivă şi de gestionare la nivelul administrației publice. Programul va fi implementat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, alături de consiliile județene şi de consiliile locale ale sectoarelor municipiului București. În anul școlar 2016-2017, vor fi acordate gratuit mere, în limita aceleiași valori de 0,37 lei/elev, ca şi în anul precedent, pentru o perioadă de maximum 88 de zile de școlarizare. Hotărârea mai stabilește şi unele măsuri adiacente distribuției de mere, care susțin încurajarea alimentației sănătoase pentru elevi, precum organizarea de vizite la ferme şi staţiuni de cercetare pomicolă ori legumicolă, la zilele recoltei, expoziții şi târguri sau organizarea de concursuri tematice, inclusiv degustarea de fructe şi legume, precum şi organizarea de activități de grădinărit la nivelul școlii sau de zile tematice dedicate consumului de fructe şi legume.

Plantări de meri

Consiliul Judeţean Gorj a realizat în ultimii ani activităţi care încurajează consumul de fructe în şcoli. Astfel, în primăvara anului 2015 a iniţiat un program de plantări de meri la care au participat mai multe unități de învățământ de pe raza întregului județ. Consiliul Județean Gorj a achiziționat 525 de puieţi de pomi fructiferi – meri, soiuri de vară și toamnă şi a distribuit câte 25 de bucăți de material săditor, împreună cu uneltele agricole necesare plantării, pentru următoarele şcoli gimnaziale: Novaci, Godineşti, Samarineşti, Leleşti, Ciuperceni, Aninoasa, Polovragi, Ceauru, Drăguţeşti, Dăneşti, Andreeşti, Târgu-Logreşti, Bălceşti, Alimpeşti, Teleşti, Corobăi, Dragoteşti, Ţînţăreni, Cruşeţ, Şcoala Gimnazială numărul 1 Ţicleni, precum şi la Liceul Roşia Jiu şi Liceul Tehnologic Bustuchin. Costurile totale pentru achiziţionarea pomilor fructiferi și a uneltelor necesare plantării au fost de 12.752,25 lei fără TVA, în această sumă fiind incluse și cheltuielile aferente transportului. Când vor intra pe rod, merii vor contribui, de asemenea, la derularea programului naţional privind oferirea de fructe elevilor.


Comenteaza acum

Alte stiri

21 decembrie 2017

Vouchere de vacanță, până pe 30 noiembrie 2018

Salariații din instituțiile și autoritățile publice vor beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de indemnizație de vacanță, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 de lei pentru fiecare salariat, potrivit unei hotărâri de aprobare a normelelor ...
20 decembrie 2017

Guvern: Ajutoare financiare pentru văduvele și veteranii de război

Văduvele și veteranii de război, precum și accidentaţii de război în afara serviciului ordonat vor primi, în acest an, câte 370 lei pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, al energiei electrice sau termice pentru nevoi casnice, potrivit ...

Sumarul ediției de marţi, 23 ianuarie 2018

Actualitate

» Mulţi români cotizează la pensiile facultative
» Număr mare de farmacişti şi psihiatri pe cap de român
» Bani mai mulţi pentru cadastrarea proprietăţilor
» Programatorii cu studii medii, scutiţi de impozit de la 1 februarie

Publireportaj

» Finanţare nerambursabilă pentru implementarea proiectului “Construire două terenuri de sport acoperite cu poliplan – balon şi anexă parter construcţii provizorii cu durata de 10 ani”
» Aveţi CATARACTĂ? Sau alte probleme cu VEDEREA?
» Aeroportul Internațional Craiova, una dintre cele mai notabile investiţii ale CJ Dolj
» Derulare proiect „Dezvoltarea durabilă a firmei SC Giltrans Modern SRL”

Local

» Ultramaratonistul Vlad Tănase, personalitatea anului la Slatina
» Selecţie pentru studenții care doresc să lucreze în Germania
» Deţinătorii de arme şi muniţii din Vâlcea, controlaţi
» Agenţi de pază care dormeau, depistaţi de poliţiştii vâlceni
» Eroii din Afganistan, cetățeni de onoare
» A lovit un copil cu autobuzul şi a fugit de la locul accidentului

Dolj

» Dosarul de evaziune al Dianei Boerică ajunge la Alba Iulia
» Ce idei le-a dat unor elevi din Craiova ninsoarea de duminică seară: „Închideți liceele să ne dăm cu sania!“
» Doljul, mereu cu mâna întinsă la stat
» Bugetarii, invidioşi unii pe alţii din cauza salariilor
» 41.000 de euro pentru semifinala Eurovision de la Craiova
» Viceprimar condamnat pentru un film de pe facebook
» Primăria vrea pază nonstop cu intervenție rapidă la stadion

Gorj

» Continuă războiul Condescu – Pandurii
» Fostul viceprimar din Târgu Jiu va fi înlocuit din Consiliul Local
» Sporul de calculator a rămas tot „în aer“ după vizita ministrului Pop

Sport

» Mateiu și ai lui au scăpat ieftin
» Craioveanca Ioana Ninulescu şi calul Quasar, o echipă de succes

Magazin

» Horoscop
» Şi-au unit destinele la cea mai mare groapă de gunoi
» Bancul zilei

Top