17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj2017 va fi anul investiţiilor în Cerăt

2017 va fi anul investiţiilor în Cerăt

Pentru comuna Cerăt, anul care se încheie a fost unul destul de greu pentru că au avut loc două rânduri de alegeri, spune primarul Ionuţ Barbu. „Prin urmare, nu putem spune că în 2016 am reuşit să punem în practică proiectele pe care ni le-am dorit, dar am pus bazele celor care vor fi implementate în 2017. Un exemplu în acest sens este reabilitarea căminului cultural. În februarie 2015, am depus la Compania Naţională de Investiţii proiectul de reabiliare al acestui obiectiv. Numai că pe parcursul anului, legislaţia s-a schimbat. Ca urmare, am fost nevoiţi să obţinem şi aviz de la ISU. Acum avem toată documentaţia şi, după ce la nivelul CNI va avea loc licitaţia, anul viitor ne vom putea ocupa de lucrări. „Nu este singurul proiect pe care conducerea primăriei îl va desfăşura în 2017. Cel mai important dintre acestea este cel care priveşte alimentarea cu apă şi introducerea canalizării. „Suntem membri ADI Oltenia şi, prin urmare, această investiţie va fi derulată de Compania de Apă Oltenia, în cadrul masterplanului de apă şi canalizare. Noi am făcut studiile de fezabilitate, ridicările topo şi aşteptăm licitaţiile realizate de către CAO pentru începerea lucrărilor“, a declarat Ionuţ Barbu. În acelaşi timp, Cerătul se pregăteşte de altă investiţie importantă care va aduce un plus de confort oamenilor din comună. Este vorba despre introducerea gazelor, ca urmare a proiectului consiliului judeţean, prin care se va realiza magistrala de gaze care va avea traseul Podari – Calopăr – Segarcea – Cerăt – Giurgiţa – Urzicuţa – Afumaţi – Boureni – Băileşti şi va merge până la Calafat.
Alt aspect pe care edilul comunei l-a luat în calcul este situaţia persoanelor defavorizate. Pentru a îmbunătăţi situaţia acestora a fost depus un proiect pe axa 4.2. din cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU), respectiv „Dezvoltare Locală Integrată în comunitățile marginalizate“.
Tot pentru a putea accesa mai multe fonduri, Cerăt face parte din Grupul de Acţiune Locală Segarcea şi, din ianuarie 2017, va putea depune proiecte la acest nivel. „Ne gândim să construim un centru medical pentru că avem doi medici şi cetăţenii trebuie să beneficieze de cele mai bune condiţii când merg la medicul de familie. De asemenea, vrem să facem câteva spaţii pentru farmacie şi stomotalogie“, a precizat primarul Ionuţ Barbu.
Dincolo de toate aceste planuri însă, acum, pe final de an, primarul Ionuţ Barbu spune că important este ca oamenii să fie împreună. De aceea, el le urează concetăţenilor multă sănătate, putere de muncă şi îi asigură de sprijinul lui în continuare. De altfel, primarul urează „La Mulți Ani!“ și le mulțumește cu această ocazie tuturor colegilor din primărie și colaboratorilor. „Anul Nou va veni cu o surpriză plăcută pentru toţi locuitorii comunei Cerăt: vom inaugura serviciul de eliberare buletine SPCLEP în comună, începând cu jumătatea lunii ianuarie“, a încheiat primarul comunei Cerăt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS