21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajComuna Gângiova, la final de an

Comuna Gângiova, la final de an

În comuna Gângiova, oamenii se pregătesc de finalul anului. A fost un an greu, spune primarul Preda Cristache (foto), dar la final se poate spune că au fost făcuți pași importanți în direcția dezvoltării comunei.
Cea mai importantă resursă economică este, aşa cum era de aşteptat pentru o comună doljeană, agricultura. Anul care se încheie a fost, din acest punct de vedere, bun pentru locuitorii comunei. Deşi la începutul său, 2016 se anunţa un an dificil pentru agricultori, lucrurile s-au îndreptat pe parcurs. Recolta a fost bună, iar lucrările de toamnă s-au desfăşurat bine, în proporție de 100%. Însămânţările au fost făcute la timp, grâul este în stare vegetativă foarte bună, lucrările pe ogoare fiind realizate în proporţie de 100%.
Dacă din punct de vedere al anului agricol se poate spune că rezultatele sunt pozitive, nu același lucru se poate spune din punct de vedere al situației financiare. Din păcate, fiind o comună cu un profil eminamente agricol, Gângiova depinde în mare parte de veniturile de la Consilul Județean. Anul acesta, sumele venite de la legislativul județean au scăzut cu 20%, ceea ce s-a simțit în bugetul local. Cu toate aceste dificultăți, primarul spune că au fost continuate investițiile începute și care au ca scop creșterea calității oamenilor. Astfel se continuă iluminatul stradal cu becuri led în satele Comoșteni și Gângiova. De asemenea, s-a finalizat baza sportivă la care lucrările au început în 2012. În plus, se continuă lucrările la alimentarea cu apă pentru școală, grădiniță, și dispensar. Cât despre proiectele de anul viitor, ele se referă la alimentarea cu apă, și introducerea canalizării, precum și realizarea unei stații de epurare la căminul de bătrâni. Proiectul este în faza de licitație la AFIR pe măsura 322. Tot la AFIR se mai află depus și proiectul de asfaltare a 11 km de drum comunal care face legătura între Gângio­va și Măceșul de Sus.
Alt proiect de asfaltare cuprinde drumurile comunale din cele două sate, Gângiova şi Comoşteni, pe o lungime de 10 km. În acest moment se aşteaptă finanţarea, proiectul fiind depus la Ministerul Dezvoltării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS