Programul USR pentru România: transparenţă, reconstrucţie, anticorupţie

Autori


Uniunea Salvaţi România (USR) a apărut dintr-o necesitate a societăţii româneşti. După succesul USB la alegerile locale din Bucureşti, când a câştigat 25% din locurile din Consiliul General, a devenit evident că sunt din ce în ce mai mulți oameni care îşi doresc o schimbare adevărată, nu o falsă alternanţă la putere a două partide mari care au construit un sistem birocratizat și oligarhic, aşezat pe o rețea de imunități și privilegii.
Transformarea USB în USR şi extinderea la nivel naţional a fost posibilă prin implicarea unor oameni obişnuiţi, care nu au mai făcut politică, profesionişti în domeniile lor de activitate, şi care au simţit că este momentul să se implice. Unii dintre ei şi-au lăsat deoparte carierele lor profesionale pentru a fi parte în acest proces.
USR este un partid construit de jos în sus, care vrea să reprezinte oameni cu ideologii diferite, din categorii sociale și etnice diverse, din toate regiunile ţării, oameni care au în comun câteva obiective fundamentale: schimbarea actualei clase politice, care de 27 de ani face promisiuni fără acoperire şi condamnă România la sărăcie şi stagnare; lupta împotriva corupţiei; guvernarea transparentă, realizată de oameni competenți, care respectă legea și interesele societății.

Transparenţă şi reconstrucţie

Programul USR se bazează pe doi piloni: transparenţă şi reconstrucţie. Cetăţenii trebuie să afle în orice moment ce se întâmplă cu banii pe care-i plătesc pentru taxe şi impozite şi dacă sunt cheltuiţi în folosul lor sau risipiţi de o administraţie incompetentă sau coruptă. USR susţine digitalizarea administraţiei la toate nivelurile, reprofesionalizarea şi evaluarea corpului de funcţionari publici pentru a economisi timp şi bani atât pentru cetăţeni, cât şi pentru instituţii. USR propune un plan de reconstrucţie a României prin reindustrializare, punând accentul pe resursa umană pregătită de un sistem educaţional de bună calitate, pentru a produce valoare înaltă.
Problemele cele mai grave ale României de azi sunt corupția generalizată, transpartinică, și ruptura între politică și societate, iar USR își propune să rezolve aceste urgențe. Alegerile din 11 decembrie reprezintă un moment crucial, în care românii vor alege între vechiul mod corupt de a face politică şi o altfel de politică, bazată pe integritate şi competenţă, făcută în interesul cetăţenilor. Dacă PSD ajunge la guvernare, este posibil ca în scurt timp să-şi îndeplinească obiectivul de a amputa Codul Penal și legislația privind funcționarea ANI și DNA, aşa cum a încercat în repetate rânduri în ultimii ani.
În Dolj, lista de candidaţi a USR pentru Senat este deschisă de Cosmin Stăicuţ, un tânăr de 35 ani care nu a mai făcut politică. Cosmin este din Dăbuleni, a absolvit Ştiinţe Politice şi două programe de master în Studii Europene şi Management Financiar Bancar în cadrul Universităţii din Craiova, şi lucrează în domeniul financiar-bancar din 2007. Printre priorităţile asumate de Cosmin Stăicuţ se regăsesc: stimularea investiţiilor în infrastructură prin crearea unui cadru financiar predictibil şi realist, limitarea imunităţilor parlamentarilor doar la declaraţiile politice şi la votul exprimat, precum şi eliminarea votului secret în parlament, promovarea şi susţinerea legii confiscării extinse a averilor pentru a recupera integral prejudiciile aduse statului prin fapte de corupţie, interzicerea accesului în funcţii publice a celor condamnaţi penal.
Pe 11 decembrie, românii au de făcut o alegere reală, între politicienii vechi, care au demonstrat deja că interesele lor personale vin înaintea binelui comun, şi oameni noi, tineri, competenţi, dispuşi să se implice în reconstrucţia României.

COMANDAT DE PARTIDUL UNIUNEA SALVAȚI ROMANIA Filiala Dolj, CUI MANDATAR FINANCIAR 11160072

 


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 20 aprilie 2018

Publireportaj

» Liceeni premiați la Muzeul Olteniei
» CJ Dolj investește patru milioane de euro în infrastructura rutieră din Cârcea
» Tratamente unice în Oltenia la Clinica Proctoline

Local

» Primarul din Coteana, găsit incompatibil de ANI
» Au furat bani din portiera unui autoturism
» A intrat cu maşina într-o autoutilitară la Şimian
» UPU Mehedinţi, extinsă cu fonduri europene?
» Încarcerat pentru trafic și consum de droguri pe care le vindea de la domiciliu
» Dispoziţia nr. 2176 – Primarul Municipiului Craiova

Dolj

» Groapă de gunoi lângă Centura de Nord a Craiovei
» Copil bătut cu pumnii de câţiva minori în Calafat
» Întreruperi energie electrică de luni
» Pericol pe drumul spre Calopăr din cauza unui pod surpat
» 21 aprilie: 21 de ani de Radio Sud
» Unele firme pun în pericol viața angajaților

Gorj

» O alunecare de teren afectează DN 67 în comuna Polovragi

Sport

» Fotbal / Vezi ce a declarat Costel Enache după meciul de la Craiova
» Fotbal / Vezi ce a declarat Mangia la conferința de presă după victoria cu Botoșani
» Fotbal / Craiova a dat de pământ cu Botoșaniul. Universitatea – echipă mare, victorie mare (galerie foto)
» Victorie categorică pentru elevii lui Hadar
» Coregrafie în premieră mondială la meciul de Fed Cup de la Cluj dintre România și Elveția
» Handbalistele craiovene rămân concentrate pe campionat
» Suporterii s-au „încălzit“ la „Fan-Zone“
» Alex Popescu: Vreau să revin mai puternic

Sanatate

» Alimente de evitat în alergiile de sezon
» Boli cauzate de lipsa somnului

Magazin

» Reţeta de weekend – Tort cu cremă de brânză şi zmeură
» Bancul zilei
» Horoscopul de weekend

Top