21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajALDE – UN PARTID NECESAR PENTRU OAMENI ȘI PENTRU DEMOCRAȚIE

ALDE – UN PARTID NECESAR PENTRU OAMENI ȘI PENTRU DEMOCRAȚIE

Liste echilibrate, personalități, oameni care au confirmat, oameni noi în politică
La nivelul întregii țări, ALDE propune românilor candidați care au confirmat în viaţa politică și în cea profesională, alături de oameni tineri, de oameni noi în politică.
Se regăsesc pe listele ALDE, alături de Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, personalități marcante ale vieţii publice româneşti între care: SORIN CÂMPEANU – preşedintele Consiliului Național al Rectorilor, REMUS BORZA- salvatorul Hidroelectrica, scriitorul şi doctrinarul economic liberal VARUJAN VOSGANIAN, profesorul universitar DANIEL BARBU, fostul ministru de externe TEODOR MELEŞCANU etc.
Pe listele ALDE, femeile sunt bine reprezentate la nivelul fiecărei circumscripţii electorale, ocupând multe poziţii eligibile sau semieligibile.

ALDE Dolj mizează în cursa electorală pe oamenii cu experiență

ALDE Dolj a depus liste complete de candidați atât la Camera Deputaților, cât și la Senat.
Pe liste se regăsesc, în principal, oameni cu experiență politică, administrativă și/sau profesională, dar și oameni noi în politică, la început de carieră. Femeile și tinerii din ALDE Dolj au reprezentanții lor pe aceste liste, pe poziții avansate.
Pentru primele poziții pe listele sale, ALDE Dolj a mizat însă pe experiența unor oameni care au cel puţin un mandat în parlament și, de asemenea, pe oameni care au o experiență managerială deosebită.
La Camera Deputaților lista este deschisă de ION CUPĂ, președintele organizației, membru în Comisia de Buget-Finanţe a actualului Legislativ, fost director executiv DGFP Gorj și DGFP Mehedinți.
Lista este continuată, în partea sa superioară, în ordine, de Gheorghe Perișoreanu (poziția 2) – fost ofiţer de poliţie economică, primadjunct la Poliţia de frontieră Dolj, Anișoara Stănculescu (3) – inginer, profesor de discipline tehnice şi expert ANRE, Gabriel Zamfir (4)- lect. univ. dr. la Facultatea de Litere, Universitatea din Craiova, lider al Tineretului ALDE Dolj și Marius Cristian Tuță (5), cadru didactic şi, în prezent, primarul comunei Bucovăț, un om foarte apreciat pentru modul în care înțelege să facă administrație. Lista este întregită de: Florian Popa, director silvic, Sorin Cosmin Vîlcu, de profesie politolog, având o vastă experienţă de antreprenor, Constantina Dăoagă, profesor şi inspector de specialitate, Leontin Afrenie, viceprimarul orașului Calafat, Dumitru Mănescu, de profesie inginer, în prezent consilier municipal Craiova, Liliana Barbu, referent Compania de Apă, Leliana Sbîrlea, viceprimarul comunei Bucovăţ, Florian Ionel Gîrbiţă, viceprimarul comunei Braloştiţa.
Pentru Senatul României, lista este deschisă de Florea Voinea, senator în funcție, urmat de Ionel Pană, inginer, Preşedinte al Oficiului Patronal Judeţean Dolj, consilier judeţean în perioada 2004-2012, fost director programe CN Transelectrica şi director tehnic ST Craiova, Calotă Firmilian – consilier municipal Craiova, profesor universitar doctor la UMF Craiova și Victor Cristinel Gogonea- viceprimar al comunei Coșoveni. Lista este întregită de Daniela Monica Miron, de profesie jurist, Elena Vîrdol, antreprenor şi consilier local comuna Valea Stanciului.

Apelul la fair-play electoral
ALDE DOLJ face un apel public către celelalte partide la o competiție electorală fair-play, făcută în respectul legii, o competiție bazată exclusiv pe proiecte alternative de guvernare, care să țină cont de așteptările alegătorilor.
ALDE Dolj își afirmă încrederea în dreapta judecată a doljenilor și urează tuturor competitorilor mult succes în campania electorală ce va începe pe 11 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS