6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajDrumul Bulzeşti - Bălceşti, modernizat de Consiliul Judeţean

Drumul Bulzeşti – Bălceşti, modernizat de Consiliul Judeţean

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, vicepreședintele Cosmin Vasile, administratorul public al județului,  Cosmin Durle, directorul Direcției Tehnice din cadrul CJ, Aurelia Dărac, şi primarul comunei Bulzeşti, Gin Sorescu
Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, vicepreședintele Cosmin Vasile, administratorul public al județului, Cosmin Durle, directorul Direcției Tehnice din cadrul CJ, Aurelia Dărac, şi primarul comunei Bulzeşti, Gin Sorescu

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, joi, finalizarea lucrărilor de modernizare a unui tronson în lungime de aproximativ 8 km din Drumul Județean 643D, care asigură legătura cu județul Vâlcea. Practic, ca urmare a acestei investiţii, acum se poate ajunge din comuna Bulzeşti în oraşul Bălceşti din Vâlcea pe asfalt. Până acum, acest segment de drum era pietruit, ceea ce făcea ca accesul să fie dificil. Investiția a fost derulată cu fonduri obținute prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală, la care s-au adăugat fonduri alocate de Consiliul Judeţean în zona în care a fost nevoie de consolidări în zonele cu alunecări de teren.
Cu acest prilej, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a subliniat faptul că una dintre prioritățile administrației județene va fi reprezentată, în continuare, de atragerea finanțării nerambursabile pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere.

Legătura din Bulzeşti şi Bălceşti este acum mult mai uşoară
Legătura din Bulzeşti şi Bălceşti este acum mult mai uşoară

„Am ajuns astăzi în localitatea Bulzești, comuna natală a marelui scriitor Marin Sorescu, pentru că, pe artera care leagă județul Dolj de cel învecinat, Vâlcea, s-au desfășurat lucrări ample de modernizare a drumului. Fondurile, în valoare de 7,7 milioane de lei, au fost obținute prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală. Totodată, Consiliul Județean Dolj a contribuit cu o sumă considerabilă pentru realizarea unor lucrări de consolidare, într-o porțiune afectată de alunecări de teren. Ne dorim ca, în perioada următoare, să obținem fondurile necesare pentru a continua modernizarea acestui drum până în punctul în care se conectează cu cel național, DN 65C, ceea ce înseamnă lucrări pe alți opt km“, a declarat Ion Prioteasa. Aceşti 8 km sunt asfaltaţi, dar se află într-o stare avansată de degradare. După cum a precizat Aurelia Dărac, directorul Direcției Tehnice din cadrul CJ Dolj, s-a decis să se intervină în primă fază asupra porţiunii pietruite a DJ 643D, iar mai apoi să fie reabilitat şi restul drumului. După reabilitarea integrală urmează să fie luată o serie de măsuri, cum ar fi instalarea de cântare pentru camioanele ce tranzitează zona, în special cele care transportă lemne, astfel încât administratorul drumului să se asigure că nu se va depăşi tonajul admis.
„CJ Dolj gestionează, prin intermediul societății de profil din subordine, Societatea pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (LDP) SA, o rețea vastă de drumuri județene, care măsoară, în total, aproape 1.100 de kilometri. În ultimii ani, ne-am preocupat de reabilitarea și modernizarea unor artere de circulație importante, cu o lungime cumulată de peste 260 km, realizând totodată, prin intermediul SC LDP SA, asfaltarea altor 220 km de drumuri. Ne-am canalizat eforturile în direcția atragerii fondurilor necesare pentru rezolvarea unor aspecte majore privind infrastructura de transport, reușind să implementăm proiecte europene a căror valoare totală se apropie de 60 de milioane de euro. Rămânem preocupați și în acest exercițiu financiar de atragerea finanțării nerambursabile pentru îmbunătățirea rețelei de drumuri, una dintre prioritățile CJ Dolj fiind drumul Craiova – Cetate, pentru modernizarea căruia este necesară o sumă de circa 40 de milioane de euro“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Legătura din Bulzeşti şi Bălceşti este acum mult mai uşoară
Legătura din Bulzeşti şi Bălceşti este acum mult mai uşoară

La rândul său, vicepreședintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a evidențiat faptul că investițiile în infrastructura de transport vizează consolidarea cadrului necesar pentru dezvoltarea comunităților locale, dar și asigurarea unor conexiuni mai bune și mai sigure la nivel județean și regional.
„Este o investiție extrem de importantă, pentru că se reușește o mai bună interconectare a județelor Dolj și Vâlcea. Continuarea lucrărilor de modernizare a acestui drum pe cealaltă porțiune de 8 km sau a drumului județean Craiova – Cetate nu sunt singurele obiective de infrastructură pe care CJ Dolj dorește să le ducă la bun sfârșit în mandatul actual. În acest sens, suntem interesați să abordăm și tronsoanele de drum Giurgița – Băilești și Băilești – Verbița – limita județului Mehedinți. Cred cu toată convingerea că orice intervenție pentru îmbunătățirea unei artere rutiere este benefică atât pentru siguranța participanților la trafic, cât și pentru comunitățile locale pe care aceasta le traversează“, a afirmat Cosmin Vasile, vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj.
La rândul său, primarul comunei Bulzești, Gin Sorescu, a declarat: „Beneficiarii direcți ai acestei investiții sunt cetățenii comunei noastre și trebuie spus că acest proiect rămâne unul de referință între lucrările care s-au derulat în Bulzești. Utilitatea lui este incontestabilă, cu atât mai mult cu cât asigură legătura cu orașul Bălcești, din județul Vâlcea. Finalizarea modernizării acestui tronson de drum vine în beneficiul comunității și al principalilor utilizatori, fie că vorbim despre transportatori, despre Centrul de Permanență, care are în dotare o ambulanță pentru consultații la domiciliu, sau despre posesorii de autoturisme, în general. De asemenea, trebuie apreciate și demersurile deja întreprinse în vederea modernizării celuilalt tronson al acestui drum județean, între kilometrii 0 și 8“.
Alături de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și de vicepreședintele Cosmin Vasile, la evenimentul în cadrul căruia a fost anunțată finalizarea lucrărilor de modernizare a primului tronson din Drumul Județean 643D au mai participat administratorul public al județului, Cosmin Durle, directorul Direcției Tehnice din cadrul CJ, Aurelia Dărac, și reprezentantul firmei constructoare. De altfel, reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj s-au declarat foarte mulţumiţi de colaborarea cu firma constructoare şi au afirmat că şi-ar dori ca şi la alte proiecte să lucreze firme din Dolj, pentru că asta ajută la dezvoltarea mediului local de afaceri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS