Craiovenii pot trata gratuit varicele la Centrul Medical Dr. Ianoși

ianosi

 

Deși mulți neglijează venele varicoase, este important ca tratamentul acestora să înceapă cât mai devreme, preferabil chiar odată cu apariția primelor semne. Altfel, pe lângă aspectul inestetic, odată cu timpul pot apărea complicații greu de tratat.

Venele colorate roșu-violaceu pe care le au, îndeosebi, femeile sunt de fapt mici varice și necesită tratament. „Ceea ce nu știe majoritatea populației este că procedurile sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate“, ne anunță medicii centrului Dr. Ianoși, unde oltenii pot beneficia de tratament gratuit.
În funcție de tipul venelor varicoase, tratamentul diferă. Cele de dimensiuni mici pot fi tratate cu laser, fără injecții sau incizii chirurgicale. Cele de dimensiuni mai mari pot fi cateterizate cu ace fine, prin scleroterapie, o procedură care durează numai 15 minute, nu necesită anestezie și face parte din lista procedurilor decontate de CAS. Se poate ajunge, totuși, și la tratament chirurgical pentru formele mai serioase ale afecțiunii.
„În funcție de amploarea bolii, varicele pot avea dimensiuni mai mici sau mai mari, pot fi localizate sau diseminate și pot suferi complicații variate: inflamații, ulcerații, rupturi, tromboze. Nu este exclus ca varicele să reapară după tratament, de multe ori în alte zone. Pacientul trebuie să acționeze la cele mai mici semne de boală când și tratamentul este mai ușor de aplicat, iar în condițiile în care tratamentul varicelor membrelor inferioare este un tratament susținut de către CAS și devine, așadar, gratuit pentru asigurați, îi așteptăm pe pacienți la centrul Dr. Ianoși cât mai curând“, transmite dr. Gabriel Ianoși, medic primar chirurg, doctor în medicină. Acesta recomandă prevenirea sau încetinirea procesului de evoluție a venelor varicoase prin mișcare, evitarea statului prelungit în picioare, purtarea unor ciorapi speciali când este strict necesar. Chiar dacă varicele apar adeseori la mai multe persoane din cadrul aceleiaşi familii, nu există dovezi certe asupra transmiterii genetice a acesteia. Căldura excesivă, o serie de factori toxici (iar aici intră şi alcoolul şi fumatul), sedentarismul sunt tot atâţia factori de risc ai bolii.
Dacă vă confruntați cu problema venelor varicoase, puteți face o programare la Centrul Medical Dr. Ianoși la unul din numerele următoare de telefon: 0723.736.475; 0351.178.448.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 23 august 2017

Publireportaj

» Achiziţie echipamente tehnologice pentru dezvoltarea firmei G.M. Tehnical Dent S.R.L.
» Comunicat de presă privind lansarea proiectului cu titlul “Achiziţie de echipamente pentru servicii de administrare a paginilor web şi activităţi conexe”
» Comunicat de presă privind lansarea proiectului cu titlul “Dezvoltarea activităţii Ecobac Serv SRL prin achiziţia de utilaje şi echipamente”
» Achiziţia de echipamente pentru fabricarea de saltele
» Asociaţia Grup de Acţiune Locală „Valea Dunării Sudolt” anunţă lansarea primului apel de selecţie de proiecte LEADER

Local

» Gata cu restricțiile pe podul peste Olt!

Dolj

» Întreruperi energie electrică de mâine
» Începe montarea gazonului pe stadionul din Craiova
» Mulți craioveni se uită lung după canalizare
» Tel Drum-ul care a asfaltat strada Râului, la DNA
» Directorul Oficiului de Cadastru Dolj, zburat din funcție
» După doi ani, moartea Alexandrei Goghez este încă neelucidată
» Şoferii din Craiova, campioni la rămasul fără permis

Gorj

» Întârzie lucrările de construire a hidrocentralelor din Defileul Jiului
» Stadionul din Târgu Jiu arată a arenă europeană, dar fără echipă
» Lucrările de reabilitare pe DN 67 au fost sistate

Sport

» Fotbal / Republicanii craioveni au avut poftă de gol
» CS Universitatea a pierdut trei titulari
» Baresi, așteptat la inaugurarea școlii AC Milan Craiova

Bani & Afaceri

» În ce investesc firmele anul acesta

Educatie

» 140 de școli și grădinițe din Dolj se vor redeschide fără autorizații sanitare

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top