5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajFinalizarea proiectului „EXTINDERE REŢEA DE APĂ ŞI CANALIZARE ÎN COMUNA BÂRCA, JUDEŢUL DOLJ“

Finalizarea proiectului „EXTINDERE REŢEA DE APĂ ŞI CANALIZARE ÎN COMUNA BÂRCA, JUDEŢUL DOLJ“

Comuna Bârca a organizat luni, 18 iulie, conferința de încheiere a proiectului „EXTINDERE REŢEA DE APĂ ŞI CANALIZARE ÎN COMUNA BÂRCA, JUDEŢUL DOLJ“, proiect cofinanţat din fondul social de coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu“.
În cadrul acestui proiect au fost realizate următoarele: creşterea gradului de acoperire cu servicii de alimentare cu apă în comuna Bârca de la 21,02% la 100%, creşterea gradului de acoperire cu servicii de colectare a apelor uzate de la 17,09% la 100%, asigurarea de alimentare cu apă şi canalizare la tarife accesibile pentru toţi locuitorii comunei Bîrca, asigurarea calităţii corespunzătoare a apei potabile, îmbunătăţirea purităţii cursurilor de apă din comuna Bîrca prin extinderea sistemului de colectare a apelor uzate, îmbunătăţirea managementului nămolului provenit de la tratarea apei şi epurarea apei uzate din comună, crearea de structuri inovatoare şi eficiente pentru managementul apei.

La conferinţă au luat parte: primarul comunei Bârca, Urtilă Cristinel, viceprimarul Vilău Marius, consilieri locali, reprezentanţi ai firmelor constructoare SC RESCOMT SRL şi SC CONDOR PADURARU SRL, precum şi dirigintele de şantier.

Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 23.047.833 de lei, din care 18.577.025 de lei contribuţie UE şi 2.284.198 de lei contribuţia Guvernului României.
După finalizarea lucrărilor urmează ca sistemul de alimentare cu apă şi canalizare să fie preluat în gestiune de operatorul regional Compania de Apă Oltenia SA.

Primăria comunei Bârca este situată în județul Dolj, pe str. Mihai Viteazu, nr. 257. Tel/Fax: 0251 356.214. E-mail: [email protected] şi [email protected]

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS