10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajMircea Vișan: „Comuna Amărăștii de Jos este un loc cu potenţial deosebit“

Mircea Vișan: „Comuna Amărăștii de Jos este un loc cu potenţial deosebit“

Partidul Puterii Umaniste își propune să aducă, prin candidații săi, o schimbare în domeniul politic actual, mizând pe corectitudine și respect faţă de valorile societății. Așa cum arată și denumirea, Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal este o organizație dedicată umanităţii, fiind condus la nivel naţional de europarlamentarul inginer Maria Grapini și de medicul chirurg prof. univ. dr. Șerban Rădulescu, iar la nivelul județului Dolj de Ion Dascălu.

Din Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal face parte și candidatul pentru primăria comunei Amărăștii de Jos, Mircea Vișan, care își propune să transforme comuna într-un reper important pe harta localităților din Dolj, asigurând condiții moderne de trai pentru locuitori. Mircea Vișan a ales să candideze pentru funcția de primar din dorinţa de a vedea comuna în care a copilărit cum se transformă într-una înfloritoare, care să aducă bunăstare tuturor locuitorilor.
Despre Mircea Vișan apropiații spun că este un om gospodar și un tată care își adoră copiii. Aceste atribute sunt exact atuurile de care are nevoie edilul unei comune, despre care se spune că ar trebui să fie și cel dintâi gospodar. „De când mă știu, mi-a plăcut comuna Amărăștii de Jos. Aici m-am născut, aici am învățat și tot aici îmi cresc copiii. Este un loc care are un potențial deosebit și este păcat să nu-l exploatăm așa cum se cuvine“, a spus candidatul.
Lista de obiective a candidatului PPU-SL este bazată pe o strategie bine pusă la punct. Mai întâi de toate, pentru că oamenii au nevoie de un trai decent, asemănător cu cel de la oraș, Mircea Vișan își propune să extindă reţelele de apă și curent electric și în satul Ocolna. De asemenea, se urmăreşte extinderea capacităţii de alimentare cu apă pentru a nu mai exista întreruperi, în special vara. Apoi, candidatul spune că, dacă va fi ales ca edil al comunei, se va ocupa de rezolvarea problemei privind canalizarea. Nici tinerii nu vor fi neglijați, iar dacă părinții vor fi de acord, la clasele primare de la școala din Amărăști vor fi introduse uniforme școlare. Rolul acestor uniforme este de a elimina diferențele de orice fel care pot apărea între copii și de a asigura disciplina necesară mediului de învățământ.
De asemenea, pentru că sănătatea este mai importantă decât toate, candidatul urmărește extinderea și modernizarea dispensarului uman din comună și crearea unui punct sanitar de permanență, în Ocolna, pentru acordarea asistenței medicale tuturor locuitorilor. Iarna, când gerul năpraznic se așterne peste întreaga regiune, oamenilor din Ocolna le este destul de dificil să se deplaseze spre Amărăştii de Jos pentru îngrijire și tratamente.
Asfaltarea drumurilor este o altă condiţie esențială pentru modernizarea unei comune și pentru a putea atrage investitori, iar Mircea Vișan urmărește ca pe baza sprijinului de la Uniunea Europeană să modernizeze toate drumurile care duc spre obiectivele principale din comună. Pentru că activitatea agricolă este una de bază în Amărăștii de Jos, Mircea Vișan caută deja soluţii pentru amenajarea drumurilor agricole și deschiderea de centre de colectare a produselor agricole, în vederea comercializării lor.
O altă nevoie a locuitorilor observată de candidatul PPU-SL este legată de necesitatea reînființări agenției CEC în comună. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie de construirea unui sediu adecvat funcționării unei bănci, lucru care se află pe lista de priorități a candidatului. Tot de un sediu adecvat are nevoie și Primăria din Amărăștii de Jos, care în momentul de față nu beneficiază de propriul așezământ.
Pe lângă faptul că își iubește comuna, Mircea Vișan este și un adept al tradițiilor și obiceiurilor românești, motiv pentru care își propune să organizeze periodic spectacole de muzică populară care vor fi susținute de grupul folcloric din Amărăștii de Jos. Reînvierea obiceiurilor străvechi este o altă preocupare a candidatului și, drept urmare, vor fi reorganizate horele de sărbători. „Îmi aduc aminte cu drag de vremurile în care în zona noastră se organizau hore și pot spune că nu știai că-i sărbătoare până nu se strângeau oamenii la horă și nu începeau să joace. Muzica dădea glas comunei, iar oamenii parcă uitau pentru o clipă de griji și supărări. Mi-e dor de acele vremuri acum uitate și voi face tot posibilul să le readuc aminte locuitorilor din Amărăștii de Jos ce înseamnă cu adevărat o sărbătoare tradițională românească“, a spus Mircea Vișan.
Nici siguranța locuitorilor nu este data uitării. Drept urmare, Mircea Vișan își propune să doteze sistemul de monitorizare video al comunei cu camere performante, care să asigure supravegherea permanentă a localității, iar în felul acesta locuitorii să nu se mai teamă de eventuale infracțiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS