10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAtenţie la excesele alimentare specifice Sărbătorilor Pascale!

Atenţie la excesele alimentare specifice Sărbătorilor Pascale!

Felicia C. copy

Sfintele Sărbători de Paşte sunt aşteptate cu drag de toată lumea, dar din păcate sunt adesea însoțite de un festin culinar excesiv. Deși delicioasă, știm că mâncarea tradiţională românească „pică greu la stomac“. Anumite alimente specifice acestei perioade afectează unul dintre cele mai importante organe, ficatul, chiar şi în cazul persoanelor sănătoase. Mai ales după o perioada restrictivă de post sau dacă se asociază cu alcool. Cum ne putem proteja de efectele neplăcute ale plăcerilor culinare excesive?

Pentru a ne menţine ficatul în formă trebuie să ne menţinem valorile greutăţii corporale în limite normale. Alevia Silfide Complex de Slăbit Forte conţine extracte standardizate obţinute din plante renumite pentru efectele benefice în lupta cu kilogramele în plus. Inhibă pofta de mâncare, accelerează metabolismul ajutând la arderea grăsimilor, stimulează digestia şi asimilează în mod corect nutrienţii alimentari. Intestinul gros, principalul indicator al eficienţei sistemului imunitar, este astfel detoxifiat.

Folosirea tonicelor hepatice care stimulează secreţia şi excreţia de bilă are, de asemenea, o mare importanță. Un astfel de exemplu este Armurariu (Silimarină), un tonic hepatic de excepţie cu efect detoxifiant remarcabil. Împreună cu Colina reglează cu succes funcţiile hepatice. Pe de altă parte, Phyllanthus Niruri stimulează regenerarea hepatocitului şi previne formarea calculilor biliari. Hepatoprotectorul Stoptoxin este benefic datorită conținutului de astfel de tonice.

Aportul de enzime digestive ajută organismul să facă faţă suprasolicitării cauzate de masa de Paşte bogată în proteine şi lipide, mai ales la persoanele care au ţinut post. Digex și Balonix 1+1 GRATUIT completează sistemul enzimatic al organismului, accelerând activitatea enzimelor. Diminuează semnificativ disconfortul abdominal, ameliorează crampele şi favorizează evacuarea gazelor.

Vă dorim Sărbători liniștite, petrecute alături de cei dragi, cu bucurie şi sănătate!

Farmacist specialist Felicia CIULU-COSTINESCU
Farmaciile PRIMA Craiova – Filiași – Băilești, Dolj
© www.farmaciaprima.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS