29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajLucian Popa: „Vreau să motivez și alți tineri să se implice și să contribuie la dezvoltarea orașului Craiova“

Lucian Popa: „Vreau să motivez și alți tineri să se implice și să contribuie la dezvoltarea orașului Craiova“

Mulți tineri din zilele noastre sunt preocupați, în special, de găsirea unui loc de muncă și de distracție. Puțini sunt cei care aleg să se implice în viața comunității din care fac parte pentru a putea schimba ceva. Printre aceștia din urmă se numără și Lucian Popa, care a ales să intre în cursa pentru postul de consilier, din dorința de a schimba ceva în orașul în care trăiește.

http://pentrucraiova.ro/blog/fundamentul-dezvoltarii-urbane

Reporter: De ce v-ați întors în România după terminarea studiilor în Marea Britanie?
Lucian Popa: În primul rând, m-am întors pentru că îmi place România și orașul Craiova. În Craiova m-am născut, aici am crescut și pentru mine nu există un loc unde să mă simt mai bine. În al doilea rând, consider că sunt multe lucruri de făcut în țară la nivel de business și cu atât mai multe de îmbunătățit la nivel administrativ.

R.: Sunteți tânăr. De ce ați ales să candidați pentru funcția de consilier local?
L.P: M-am considerat responsabil să încerc, prin ceea ce știu și pot să fac, să schimb ceea ce nu funcționează în administrație, să înlocuiesc o generație cu concepte învechite. Vreau să motivez și alți tineri să se implice și să contribuie la dezvoltarea orașului Craiova, atât pentru mine, cât și pentru alții care, poate, caută motivația să se întoarcă acasă.

R.: Care sunt avantajele și dezavantajele pe care vârsta vi le oferă în cursa în care ați pornit?
L.P.: Principalul avantaj este că reprezint o alternativă la clasa politică învechită, ale căror deprinderi greșite îi ghidează adesea spre DNA. Nu cunosc aceste deprinderi și nici nu intenționez. Dezavantaje nu am întâmpinat până acum.

R.: Ce anume din ceea ce ați studiat puteți pune în practică și în domeniul politic?
L.P.: Eu am studiat Business și Management. Craiova are nevoie de un primar și de consilieri care înțeleg nevoile antreprenorilor și ale potențialilor investitori, care înțeleg potențialul orașului Craiova și care știu să ia deciziile de business ce pot relansa industria și implicit economia locală. Principiile ce stau la baza dezvoltării orașelor americane se regăsesc în programul antreprenorului Dan Cherciu, candidat pentru funcția de primar al orașului Craiova, pe care îl susțin. Mai mult, experiența din Marea Britanie m-a învățat că, pe lângă competență, la fel de importante sunt integritatea și moralitatea. De aceea consider ca acest oraș are nevoie de un primar și de consilieri care au studiat, au aprofundat metodele de dezvoltare economică și urbană și nu de „doctori“ cu lucrări plagiate.

R: Cât de greu îi este unui tânăr să-și găsească un loc de muncă și cum v-ați putea implica în rezolvarea problemei șomajului din Craiova?
L.P.: În momentul de față, mulți tineri competenți aleg să părăsească orașul din cauza lipsei locurilor de muncă. Problema șomajului în Craiova pornește de la lipsa investițiilor în infrastructură, de la decizii îndoielnice privind taxarea persoanelor juridice și de la lipsa investițiilor într-un parc industrial adecvat. Am o viziune bine conturată în ceea ce privește economia locală și mă voi implica prin propuneri și decizii menite să crească atractivitatea orașului Craiova pentru potențialii investitori.

http://pentrucraiova.ro/daca-economie-nu-e

R: Cum stă Craiova la capitolul educație?
L.P.: Craiova era recunoscută pentru calitatea învățământului și consider că asta este încă un atu și un motiv pentru care investitorii ar putea alege Craiova, în dauna altor orașe. Eu am studiat la Colegiul Național „Frații Buzești“ și am avut parte de o educație foarte bună, iar calitatea învățământului se vede în fiecare an prin olimpicii naționali sau internaționali pe care acest colegiu îi pregătește.

R.: Cum stă Craiova la capitolul cultură și evenimente culturale?
L.P.: Văd un progres în acest sens, mai ales în ultimii doi ani. Totuși, la capitolul evenimente culturale, Craiova nu stă la fel de bine ca alte orașe mari din țară, iar suma de peste 1.000.000 de euro investită de administrație în acest sens nu produce rezultatele așteptate. Personal, îmi doresc să văd în Craiova concerte de rock sau jazz de anvergură, expoziții de pictură modernă, mai multe lansări de carte și o mai bună promovare a artiștilor locali.

R.: Tinerii sunt preocupați de distracție și relaxare. Există potențial din acest punct de vedere în Craiova?
L.P.: Da, există potențial. Antreprenorii locali sunt singurii care investesc în acest sens, indiferent că vorbim de restaurante, baze sportive sau de agrement. Ca potențial, în programul pe care îl susțin se regăsește un capitol numit „Visul“, care implică regularizarea cursului Jiului, folosind fondurile europene dedicate dezvoltării zonelor metropolitane pentru a extinde orașul Craiova pe ambele maluri. Mi-ar plăcea și mă voi implica pentru a vedea acest proiect pus în mișcare.

R.: Care sunt alte probleme ale orașului nostru pe care le-ați identificat și cum le-ați soluționa?
L.P.: O problemă majoră o reprezintă politizarea structurii administrative și angajarea pe posturi cheie a unor persoane care nu au competența sau viziunea necesară pentru a contura identitatea orașului Craiova. Apoi, mai există probleme legate de străzile neasfaltate, de decalajul de dezvoltare dintre centrul orașului și cartierele mărginașe, de starea precară a spitalelor sau a unor unități de învățământ. Spun doar că dezvoltarea economică a orașului Craiova are potențialul să rezolve, pe termen mediu spre lung, toate aceste probleme.

Mai multe informații despre candidații alianței Pentru Craiova se găsesc vizitând: http://pentrucraiova.ro/cine-sunt-candidatii-nostri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS