15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Afecţiuni ale tiroidei

tiroida

Tiroida este o glandă endocrină ce se găseşte în partea anterioară a gâtului şi, la adulţi, are o formă ce poate fi comparată cu un fluture sau cu litera H. Principala sa funcţie este producerea hormonilor tiroidieni: T4 (tiroxina) şi T3 (triiodotironina).
Hormonii tiroidieni pot avea multiple efecte asupra organismului uman. De exemplu, controlul asupra contracţiei musculare, reglarea temperaturii corpului, influenţarea proceselor metabolice, accelerarea vitezei contracţiilor inimii, implicarea în creşterea şi dezvoltarea normală a copiilor şi efecte asupra sistemului nervos (creşterile sau scăderile hormonilor tiroidieni pot duce la alterarea stării mentale).
Hipotiroidismul este o afecţiune a glandei tiroide caracterizat prin nivelul scăzut al hormonilor tiroidieni. Se manifestă frecvent prin încetinirea activităţii fizice şi mentale. Principala metodă pentru a detecta hipotiroidismul este măsurarea nivelului TSH şi FT4 în sânge.
Hipertiroidismul se caracterizează prin producţia excesivă de hormoni tiroidieni de către glanda tiroidă. Poate fi pus un diagnostic de hipertiroidism atunci când, în urma testelor de laborator, se obţin următoarele rezultate: un nivel scăzut al TSH şi un nivel crescut al hormonilor FT3 şi FT4.
Conform studiilor, aproape 7% din populaţia Europei suferă de forme de hipotiroidism sau hipertiroidism fără să ştie acest lucru.
Te simţi obosită, ai fluctuaţii de greutate, stări de iritabilitate sau palpitaţii? Acestea sunt doar câteva dintre simptomele care pot apărea în cazul afecţiunilor tiroidei. Pentru că este important să te simţi bine în corpul tău, te aşteptăm în perioada 1 martie – 30 aprilie 2016 în centrele Synevo, pentru a beneficia de o reducere de 20% la un pachet creat special pentru femei: Pachet „Prevenţie tiroidă“ – TSH, freeT3, freeT4, anti-TPO – 128 LEI.

Unde ne puteți găsi

Synevo Craiova:
Str. Alexandru Macedonski, nr. 53, corp C2,
tel. 0251 530 040.
Str. Tabaci, nr. 28, parter,
tel. 0251 530 121.
www.synevo.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS