17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajIşalniţa - comuna cu foarte multe proiecte în 2016

Işalniţa – comuna cu foarte multe proiecte în 2016

Ișalnița este una dintre puținele comune doljene care nu bate pasul pe loc. Aspectul acesteia s-a schimbat semnificativ în ultimii opt ani, de când edilul Ovidiu Flori administrează această localitate. Reabilitarea dispensarului, asfaltarea străzilor, introducerea rețelei de canalizare, dar și o școală și o grădiniță care se ridică la standarde europene sunt doar unele dintre proiectele realizate.

În ultima perioadă, din ce în ce mai multe condiții sunt oferite locuitorilor, iar în anul 2016 sunt prevăzute foarte multe proiecte. Modernizările continuă, în prezent, cu o serie de investiții notabile, care au rolul de a ridica din ce în ce mai mult nivelul de trai al tuturor locuitorilor.

„Vom începe construcția unui centru civic și a unui nou sediu de primărie“

Ovidiu Flori, primarul comunei Ișalnița, a precizat că în curând vor demara lucrările în zona centrală, în jurul actualului sediu al primăriei. „Anul 2016 este un an de normalitate, chiar dacă se apropie alegerile în luna iunie. Nu ne facem nici un fel de probleme din acest punct de vedere și mergem în ritmul pe care l-am avut în ultimii opt ani. Vom începe construcția unui centru civic și a unui nou sediu de primărie, care va cuprinde servicii ale aparatului administrativ, printre care se numără și amenajarea unui parc“, a precizat edilul.
Parcul va servi tinerilor și locuitorilor drept spațiu de relaxare și destindere. „Începerea construcției o să se facă în două săptămâni. Am obținut deja avizele pentru eliberarea autorizației, iar în 14 zile se va preda amplasamentul, pentru începerea investiției“, a mai spus Ovidiu Flori.

„Lucrările nu au stagnat nici în perioada de iarnă“

Lucrările la construirea unei baze sportive ce se află în același spațiu cu școala și grădinița se desfășoară într-un ritm alert. „O altă investiție aflată în derulare este sala de sport. Mi-am dorit acest lucru pentru comuna Ișalnița, încă din anul 2009, atunci când am făcut și primii pași spre implementarea proiectului, fiind cuprinși în programul de finanțare al Companiei Naționale de Investiții, moment din care am început să lucrăm fără întrerupere. Lucrările nu au stagnat nici în perioada de iarnă. Termenul de finalizare este iulie 2016“, a mai adăugat primarul Ovidiu Flori.

„Învățământul a fost o prioritate pentru noi“

Școala și grădinița în care învață copiii din localitate sunt unele dintre cele mai moderne și bine amenajate, din întreg județul. Ambele sunt dotate cu aparatură ultramodernă, care să le ușureze elevilor procesul de învățare. Copiii dispun și de un teren de tenis și de unul de fotbal, care se ridică la standarde europene.
„Învățământul a fost o prioritate pentru noi. Elevii merită tot ce e mai bun, deoarece participă la concursuri și olimpiade și au o mulțime de rezultate deosebite. Cadrele didactice se implică intens în activitatea de la clasă și fac eforturi pentru ca elevii să aibă un bagaj cultural care să le permită să exceleze. Elevii obțin o serie de premii și medalii, astfel că rezultatele lor se ridică la nivelul dotărilor existente în școală“, a declarat edilul.
Rezultatele de excepție ale elevilor Școlii Gimnaziale sunt răsplătite la final de an cu excursii gratuite, special organizate de consiliul local, pentru ca aceștia să fie motivați în continuare să obțină rezultate foarte bune. Primăria îi încurajează pe copii să învețe foarte bine, prin acordarea unor burse de merit și de studiu, ce pot fi primite numai în funcție de medie.
„Ne mândrim că avem o şcoală modernă. Clasele noastre sunt dotate la standarde occidentale. Primarul Ovidiu Flori şi întregul consiliu local sunt mereu aproape de şcoală, ne sprijină şi ne ajută de fiecare dată când avem nevoie, pentru a desfăşura un învăţământ modern şi de calitate“, a declarat Carmen Velişcu, directorul Şcolii gimnaziale „Eliza Opran“ din Işalniţa.
Cele două biblioteci existente în Işalniţa pun la dispoziția copiilor foarte multe volume. Tot elevii beneficiază şi de consiliere la nivel de şcoală, pentru a găsi cu uşurinţă rezolvarea problemelor întâmpinate, indiferent că este vorba de mediul şcolar sau cel familial.
În afară de învăţământ, investițiile în comuna Işalniţa vor continua în perioada următoare și în alte domenii, astfel încât locuitorii să abiă asigurat confortul de care au nevoie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS