6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAdidrad, de 20 ani pe piaţa colectării fierului vechi

Adidrad, de 20 ani pe piaţa colectării fierului vechi


Societatea craioveană Adidrad împlineşte în 2016 doua zeci ani de activitate în domeniul colectării deşeurilor metalice şi nemetalice. Cu o echipă de 50 de angajaţi, firma este unul dintre principalii jucători de pe piaţă, dovedind, pe parcursul unui deceniu, că seriozitatea şi responsabilitatea sunt elemente-cheie ale longevităţii unei afaceri.
Adidrad reciclează în principal fier vechi, dar şi DEEE (deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice) şi hârtie sau carton. “Colectăm frigidere, maşini de spălat, aragazuri, televizoare, dar şi monitoare şi unităţi de calculator, imprimante, acumulatori auto uzaţi. Este important ca persoanele fizice să ştie că pot apela la noi pentru reciclarea DEEE, fiindcă aceste deşeuri nu pot fi aruncate, pur şi simplu, la gunoi, ele trebuie predate la o firmă autorizată.  La fel se întâmplă şi în cazul persoanelor juridice, care trebuie să îşi descarce gestiunea şi să predea unei societăţi autorizate toate echipamentele electronice scoase din uz”, spune managerul Victor Marius Dragomir. Adidrad oferă certificate doveditoare în aceste cazuri şi, cel mai important, le oferă celor care aduc autoturisme scoase din uz certificat de radiere, un act esenţial pentru cei care doresc să nu mai plătească impozit. “Am întâlnit situaţii în care proprietari de autoturisme veneau fără maşină, care fusese predată la o altă firmă, pentru a cere acest certificat, pe care nu l-au primit de acolo. Oamenii trebuie să ştie că certificatul de radiere trebuie emis de societatea care se ocupă de distrugerea maşinii. Proprietarul autoturismului trebuie să vină la noi cu actul de identitate ,certificatul de înmatriculare si cu cartea de identitate .”
Adidrad asigură servicii de colectare a deşeurilor pentru toată regiunea Olteniei şi oferă transport pentru cantităţi mai mari de 10 tone. Circa 20% din clienţii societăţii sunt persoane fizice.
Managerul societăţii crede că este necesar să acordăm o mai mare atenţie mediului înconjurător şi spune că misiunea  sa principală este de a prelua şi de a prelucra eficient deşeurile în vederea protejării acestuia. “Astăzi, o mare parte din deşeurile feroase şi neferoase pot fi recuperate. Mai mult de 50% din ambalajele realizate pentru consum sunt returnate pentru a fi reciclate. Este nevoie de un grad mai mare de conştientizare şi de responsabilizare a comunităţii pentru ca toţi să avem un viitor mai curat”, transmite Victor Marius Dragomir.

Centrul de colectare Adidrad se întinde pe o suprafaţă de 4 hectare în Bariera Vâlcii, la nr. 195C. Reprezentanţii firmei pot fi contactaţi la numărul de telefon 0724 228 885, pe web, la adresa www.adidrad.ro sau pe Facebook – https://www.facebook.com/adidrad/.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS