În Bârca se lucrează de zor la extinderea rețelei de apă și canalizare

Autori


Birca

Proiectul Extinedere rețelei de apă și canalizare în comuna Bârca este co-finanţat din Fondul de Coeziune, în cadrul Programului Operaţional Sectorial “Mediu”, prin Autoritatea de management pentru POS Mediu: Ministerul Fondurilor Europene.

Valoarea eligibilă a proiectului conform POS Mediu este de 21.071.941 lei, din care 20.861.223 lei valoare nerambursabilă din Fondul de coeziune și bugetul de stat si 210.718 lei contribuția beneficiarului. Datorită fondurilor europene accesate de către primărie, locuitorii comunei Bârca vor beneficia în 2016 de reţea de apă şi canalizare. Proiectul prevede extinderea sistemului de alimentare cu apă şi a celui de canalizare, inclusiv racorduri şi branşamente.

Totodată, acesta contribuie la creşterea gradului de conformare la alimentare cu apă şi canalizare până la 100%. Autorităţile locale îşi doresc ca procentul celor care beneficiază de infrastructura edilitara de alimentare cu apă să crească de la 21,02% la 100%. În acelaşi timp se urmăreşte şi creşterea gradului de acoperire cu servicii de colectare a apelor uzate în comuna Bârca de la 17,09 % la 100%.

Prin implementarea prezentului proiect 2.552 de locuitori din mediul rural vor beneficia de apă şi canalizare, la tarife accesibile.

În acelaşi timp prin proiectul derulat de Unitatea Administrativ Teritoriala Bârca se urmăreşte îmbunătăţirea purităţii cursurilor de apă, prin extinderea sistemului de colectare a apelor uzate, dar şi îmbunătăţirea managementului nămolului provenit de la tratarea apei şi epurarea apei uzate.

Marius Vilău, ediulul comunei spune că era mare nevoie că în comuna pe care o conduce să fie îmbunătăţite condiţiile de trăi. „Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii şi accesului la infrastructură de apă şi apă uzată în comuna Bârca, prin furnizarea unor servicii de alimentare cu apă şi evacuare ape uzate, în concordanţă cu practicile şi politicile Uniunii Europene şi în contextul Axei Prioritare 1, „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată”, a spus primarul.

Reţeaua de distribuţie și cea de colectare a apelor uzate se va amplasa atât pe drumul judeţean DJ 561 cât şi pe drumurile comunale, astfel încât toate cele 1.600 de gospodării să devină beneficiare. „Proiectul vizează toate casele din comună şi ne dorim că toţi locuitorii să trăiească în condiţii mai bune. Acesta este până la urmă scopul acţiunii”, a mai adăugat Marius Vilău.

În acest moment lucrările sunt gata în proporţie de 95%. Proiectul s-a derulat într-un ritm accelerat și datorită asocierii de firme constructoare SC. RESCOMT SRL – SC CONDOR PADURARU SRL. Şeful de şantier Adrian Antonie, angajat al SC RESCOMT SRL, a declarat că au fost ajutați şi de vremea bună care a permis derularea lucrărilor la timpul potrivit. Dupa finalizarea lucrărilor și recepția acestora, sistemul de alimentare cu apă și canalizare va fi preluat în gestiune de operatorul regional Compania de Apă Oltenia SA.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 24 martie 2018

Actualitate

» Pârâul Nadeş, poluat cu mii de litri de motorina scursă dintr-o cisternă care s-a răsturnat
» Astăzi se stinge lumina timp de o oră în 180 de ţări, inclusiv în România
» Dunărea s-a apropiat de cota de inundaţie la Giurgiu
» Oltenia, a doua regiune din UE în topul scăderii gradului de ocupare a forţei de muncă
» Un avion a aterizat de urgenţă pe aeroportul Otopeni, după ce o pasageră a făcut infarct
» Autorităţile franceze au reţinut un al doilea suspect pentru atacul terorist din Trebes
» Amenzi de 1,5 milioane de lei în 24 de ore
» Percheziții la sediul firmei Cambridge Analytica
» O tigară aprinsă, cauza exploziei care a ucis doi mineri la Uricani
» Peste 6 kilograme de heroină descoperite de polițiștii de frontieră de la Calafat
» Olt: Casă mistuită de flăcări în comuna Băbiciu
» Risc de avalanşă, ninsori şi vizibilitate scăzută în toate masivele montane
» UPDATE: Poliţiştii şi angajaţii din penitenciare protestează la București
» Trenuri și zboruri anulate de la Craiova
» Jandarmul care a luat locul unei ostatice în atacul terorist de vineri a murit
» Primăvara întârzie să apară în Oltenia
» În această noapte România trece la ora de vară

Dolj

» A început Olimpiada Națională de Limba Germană la Craiova
» Alte 150 de băncuțe pentru „odihna și recreerea“ craiovenilor

Gorj

» Gorj: Focar de râie la Centrul de recuperare neuropsihiatrică Bâlteni

Olt

» Legumicultori rămași fără solarii în urma viscolului

Vâlcea

» Mai multe tentative de înșelăciune prin metoda ”accidentul” în Râmnicu Vâlcea

Sport

» Fotbal / Liga a II-a, etapa a 26-a
» Fotbal / Se știu toate datele meciului cu FC Botoșani din Cupă
» Fotbal / Țicleanu le cere tricolorilor săi să învingă Ungaria

Sanatate

» Planta sacră ce învinge durerea

Top