Cristian Bănăţeanu: 20 de ani pe drumul cântului popular

Autori


cristian banateanu

20 de ani de carieră solistică vor fi marcaţi luni, pe 20 aprilie, de îndrăgitul interpret Cristian Bănăţeanu pe scena Operei Române Craiova. Spectacolul aniversar „Cântă, omule, cu mine“ va reuni în jurul solistului de muzică populară nume cunoscute ale scenei folclorice din toate zonele ţării. Nu va lipsi acompaniamentul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“, sub bagheta maestrului Nicu Creţu.
Spectacolul este produs în colaborare cu TVR Craiova şi va fi prezentat de Laura Dincă.
„Iată că am ajuns la 20 de ani de carieră artistică pe drumul cântecului popular. Există o piesă pe noul meu album, «Sunt bărbat cu pălărie», care se intitulează «Cântă, omule, cu mine». Am ales ca acest îndemn să dea şi numele acestui concert aniversar pentru că mereu publicul a cântat alături de mine. Publicul este a doua mea familie. Îl respect, mi-am însuşit întotdeauna atât laudele, cât şi criticile, pentru că e bine ca în viaţă să găseşti echilibrul. Eu sunt un om din popor şi voi rămâne mereu la fel, iar sinceritatea mea, faptul că nu port o mască pe scenă, că nu păcălesc publicul m-au ajutat să ajung aici şi să câştig afecţiunea oamenilor“, mărturiseşte Cristian Bănăţeanu.

Invitaţi din toată ţara

Seara de luni va fi o adevărată incursiune în folclorul românesc, cu invitaţi din Banat (Liliana Laichici şi Adrian Stanca), din Mehedinţi (Nina Predescu), din Gorj (Ion Ghiţulescu şi Maria Loga), Teleorman (Nicuşor Iordan), Maramureş (Ionuţ Sidău), Ardeal (Mariana Anghel), alături de colegi ai interpretului din cadrul Ansamblului „Maria Tănase“ (Aneta Şişu Bobolan şi Liviu Dică).
„Putem face mult pentru folclor, iar spectacolul de pe 20 aprilie va dovedi acest lucru. Vom avea 24 de instrumentişti. Va fi o seară cu multe surprize. Am colegi deosebiţi la Ansamblul «Maria Tănase», din care fac parte de doi ani. Acest ansamblu face diferenţa între folclor şi comerţ, între scena de nuntă şi cea de spectacol. Este o onoare să am alături de mine profesionişti şi le mulţumesc tuturor. La 45 de ani, după 28 de ani de muzică şi 20 de ani ca solist, cred că am ajuns la maturitatea artistică necesară pentru a le oferi oamenilor un spectacol deosebit“.

Folclorul, muncă şi dăruire

Cristian Bănăţeanu a început parcursul său folcloric ca instrumentist, dar spune că exprimarea sa în muzica populară este ca solist. „La început am fost instrumentist, cântam la orgă, iar acest lucru m-a ajutat mai târziu, când mi-am descoperit vocaţia de solist, pentru că auzul, când cânţi şi la un instrument, se dezvoltă altfel“. Solistul de muzică populară crede că cel mai important lucru, atunci când te afli pe scenă, este „să le dăruieşti oamenilor frumosul. Folclorul înseamnă muncă şi dăruire. Dacă dăruieşti şi eşti sincer, publicul te iubeşte. Aşa că vă aştept luni, 20 aprilie, de la ora 18.00, la Opera Română Craiova, pentru un spectacol deosebit, special gândit pentru voi“.
Biletele pentru spectacolul „Cântă, omule, cu mine – 20 de ani pe drumul cântului popular“ se găsesc la Agenţia Operei Române Craiova. Preţul unui bilet este de 30 de lei. Pentru pensionari, studenţi şi elevi, preţul unui bilet este de 20 de lei. Pentru informaţii și bilete puteţi suna la numărul de telefon 0351.442.471.


Comenteaza acum

Alte stiri

17 iulie 2018

Întreruperi energie electrică de mâine

DOLJ • Între orele 10.00 – 18.00, Afumaţi, Urzicuţa, PTA 5 Afumaţi, Urzicuţa, Urzica Mare, Filaret (integral), PT terţi – PT Euragri, PT CAP Urzicuţa, CEF Urzicuţa. • Între orele 9.00 – 16.00, Gogoşu, Greceşti, PTA Ştefănel, ...

Sumarul ediției de marţi, 17 iulie 2018

Actualitate

» Astăzi se celebrează Ziua Justiţiei Penale Internaţionale
» Reperaţii pe Autostrada Soarelui
» Donald Trump: Statele Unite achită 91% din costul securităţii Europei
» Cinci răniţi în urma unui accident pe E 85
» Ce OUG adoptă astăzi Guvernul Dăncilă?
» Circulaţia oprită pe trei drumuri naţionale

Publireportaj

» Anunț de lansare a proiectului “Realizarea de investiții pentru creșterea eficienței energetice a clădirii Școlii Gimnaziale Bratovoești, Sat Bratovoești, Județul Dolj
» Creşterea competitivităţii societăţii POP Industry SRL prin achiziţie utilaje de producţie în vederea modernizarii fabricii

Local

» Un fals poliţist, pus pe fugă de un jurnalist mehedinţean
» Cercetaţi pentru braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor
» Voluntari vor repara o casă veche de peste 80 de ani la Podeni
» Coliziune între două autocamioane
» Rodii și mango în grădina unui fermier oltean

Dolj

» Craiova: Atelier de olărit la Casa Băniei
» Accident mortal în Craiova
» Gigioc rămâne în arestul IPJ Dolj
» Stadionul Tineretului, prins în ițele ministerelor
» „Bomba cu ceas“ de la SJU Craiova cere măsuri urgente!
» Șofer înjunghiat după ce a accidentat mortal o femeie
» De ce pierd micii agricultori profituri bune
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Gorj: Minor depistat muncind la negru
» Controale ale inspectorilor DSVSA Gorj
» Un piroman terorizează locatarii unui bloc din Târgu Jiu

Mehedinţi

» Mehedinţi: Peste 3000 de şomeri au fost încadraţi în muncă în primul semestru din 2018
» Mehedinţi: Căpitan Lavinia Brebu, pe prima treaptă a podiumului la Campionatul Naţional de Înot al MAI

Sport

» Silviu Lung a comandat primul antrenament
» Cârțu pune presiune pe Mangia
» Bon l-a înlocuit pe Papură la „satelit“

Bani & Afaceri

» Câți bugetari avem și cât ne costă salariile lor

Sanatate

» Importanța calciului pentru organism

Educatie

» Liceele cu medii de admitere de 2 și 3 mai au locuri libere
» Doi elevi de la Colegiul „Frații Buzești“, medaliați cu aur și argint

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top