17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAsfaltarea drumurilor comunale, prioritatea administraţiei din Gângiova

Asfaltarea drumurilor comunale, prioritatea administraţiei din Gângiova

O dată cu venirea primăverii, primăria Gângiova reia lucrările pentru extinderea părculeţului din comună, care au fost întrerupte în iarnă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Edilul Preda Cristache speră ca în două luni de zile acesta să fie finalizat, iar localnicii să se poată bucura de noul spaţiu verde. Valoarea proiectului de extindere a parcului amenajat în 2009 are o valoare de 50.000 de euro.
De la începutul lui 2015, locuitorii comunei beneficiază şi de noul punct sanitar din satul Comoşteni, care funcţionează alături de un punct farmaceutic. Localnicii se bucură, din acest an, de prezenţa unui medic de familie care îi poate asista în problemele de sănătate. În viitorul apropiat, tot în satul Comoşteni, în clădirea în care funcţionează în prezent şcoala, primăria se gândeşte să amenajeze un azil pentru bătrâni. “Numărul copiilor care merg la şcoală în Comoşteni e tot mai scăzut, probabil că într-un an, maxim 2, elevii vor fi transferaţi la Gângiova. Astfel, clădirea şcolii va rămâne liberă şi ne gândim să îi schimbăm destinaţia. Un azil de bătrâni ar fi o posibilitate, cu atât mai mult cu cât acolo există şi punctul sanitar şi farmacia,” a declarat edilul comunei.
Pentru noul an, autorităţile locale au în vedere asfaltarea drumurilor comunale pe o distanţă de zece kilometri, proiect finanţat prin O.G. 28. “Aşteptăm să vedem dacă vom fi incluşi în program pentru asfaltare. În plus, intenţionăm să asfaltăm şi drumul comunal 49 Gângiova – Măceşu de Sus, cu finanţare europeană. Deja se lucrează la proiect, aşteptăm acum să apară ghidurile complete.”
O prioritate este şi alimentarea cu apă în comună. “Am depus un proiect pentru alimentarea cu apă, însă în primă fază a fost respins ca neeligibil. Acum aşteptăm reevaluarea pentru a-l redepune”, a mai spus Preda Cristache. “Sperăm să fie un an bun pentru comuna noastră. Se apropie şi sărbătorile de Paşte, suntem influenţaţi şi de spiritul pozitiv al acestora şi le transmitem tuturor locuitorilor comunei noastre, cu acest prilej, cele mai sincere urări de bine, sănătate multă şi putere de muncă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS