12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajDr. Simona Ianoşi: Primăvara trebuie să acordăm atenţie hidratării pielii

Dr. Simona Ianoşi: Primăvara trebuie să acordăm atenţie hidratării pielii

Pielea reprezintă cel mai expus organ al corpului la stresul zilnic, la dezechilibrele hormonale, radiaţiile ultraviolete, frig, vânt sau la toxinele din organism. Toţi aceşti factori duc la aspectul îmbătrânit al pielii, la vase sparte, apariţia petelor maro şi al ridurilor. Dr. Simona Ianoşi, medic primar dermatolog la Centrul Medical Dr. Ianoşi, ne spune ce trebuie să facem pentru a avea grijă de tenul nostru şi care este perioada oportună pentru un tratament de hidratare a pielii.

Când ar trebui să începem să ne preocupăm mai mult de tenul nostru?

Primele riduri apar la 20-25 de ani. Sunt considerate riduri de expresie şi pot fi îndepărtate printr-o exfoliere superficială cu substanţe chimice sau, mai eficient, cu laserul. La această vârstă, capacitatea de regenerare a pielii, respectiv sinteza de colagen şi acid hialuronic este foarte mare, astfel încât folosirea acestor metode este, în general, suficientă, pentru a avea un ten frumos şi luminos.

Ce se întâmplă după 25 de ani cu pielea noastră?

După vârsta de 25 de ani, capacitatea pielii de a sintetiza acid hialuronic propriu, colagen şi elastină scade, astfel că pielea trebuie ajutată din exterior mult mai susţinut.

Ce metode sunt recomandate pentru reîntinerirea pielii după 25 de ani?

De la această vârstă, pe lângă efectuarea peelingului chimic sau peelingului laser, este indicată injectarea în dermul profund (stratul profund al pielii) de aminoacizi şi acid hialuronic, substanţe specifice hidratării pielii. Injectarea cocteilurilor de aminoacizi şi acid hialuronic reprezintă metoda cea mai eficientă de a reţine apa în piele şi de a stimula producţia de colagen şi elastină, obţinând, astfel, o piele hidratată, mai netedă şi mai frumoasă. Procedeul de injectare este nedureros, nu necesită timp de recuperare, nu produce alergii şi se poate aplica pentru hidratarea pielii feţei, gâtului, decolteului şi mâinilor. Rezultatele obţinute sunt vizibile în câteva zile, iar efectuarea a trei şedinţe lunare creează un efect de lungă durată, ce depăşeşte, uneori, un an. Este cea mai sigură, rapidă şi eficientă metodă de reîntinerire a pielii flasce şi ridate din zona feţei, gâtului decolteului şi mâinilor.

Ce alte elemente ne pot fi de ajutor pentru hidratarea pielii?

Pe lângă această hidratare amintită anterior, este bine ca tratamentul să fie completat de o hidratare internă, consumul de apă fiind esenţial. De asemenea, ne ajută folosirea unor creme hidratante adecvate vârstei şi tipului de ten şi foarte importantă este fotoprotecţia. Protecţia solară este necesară pe tot parcursul anului, mai ales în cazul persoanelor a caror piele are tendinţa de a se pata.

Când ar trebui să începem un tratament de hidratare a pielii?

Perioada cea mai indicată a anului este după sezonul rece – schimbările climatice din timpul iernii au efecte negative asupra pielii noastre. La început de primăvară trebuie să ajutăm pielea, să îi grăbim procesul de hidratare, iar tratamentul efectuat timp de trei luni consecutiv ne asigură o piele frumoasă până la primăvara următoare. Tocmai de aceea, în luna martie am pregătit promoţii la procedurile de hidratare pentru pacientele Centrului Medical Dr. Ianoşi, cu atât mai mult că este luna dedicată feminităţii.

Cum puteţi contacta echipa Centrului Medical Dr. Ianoşi:
La adresa: Bulevardul Carol I, nr. 99
La numărul de telefon: 0723736475; 0351178448; 0251414700.
Pe web: www.drianosi.ro; www.facebook.com/drianosi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS