3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajEcografia abdominală și endoscopia digestivă

Ecografia abdominală și endoscopia digestivă

ianosi NET

Stilul de viaţă modern, influenţat puternic de presiunea timpului şi de o multitudine de factori de stres ne afectează inevitabil sănătatea. Alimentaţia nesănătoasă, mesele neregulate, dar şi stresul cresc frecvenţa apariţiei unor boli ale sistemului digestiv, printre care cele mai cunoscute sunt gastrita sau ulcerul. Din dorinţa de a le oferi pacienților posibilitatea de a diagnostica şi de a trata eficient astfel de afecţiuni, Centrul Medical Dr. Ianoşi îşi completează gama de investigaţii medicale cu ecografia abdominală şi endoscopia digestivă.
Deşi ecografia rămâne subiectivă şi prezintă anumite limite, deţine, totuşi, nişte avantaje care o recomandă în mai multe situaţii. „Ecografia are avantajele ei: nu este iradiantă şi nici greu de tolerat“, precizează dr. Daniela Neagoe, medic primar medicină internă, doctor în medicină.
Pacienţii Centrului Medical Dr. Ianoşi trebuie să ştie că pot beneficia de consultaţii, reţete şi scrisori medicale gratuite, graţie contractului cu Casa de Asigurări Dolj, iar cei doi medici internişti ai centrului speră ca, în curând, să existe şi o formă de compensare pentru ecografiile abdominale.
În privinţa endoscopiei, echipa de specialişti a Centrului Medical Dr. Ianoşi precizează: „Ca şi utilitate, este bine să nu sperăm de la o ecografie mai mult decât se poate obține şi să conştientizăm că are limitele sale. La ecografie putem vedea organe precum ficatul, colecistul, splina, rinichii, pancreasul, vezica urinară, însă detaliile privind tubul digestiv şi cele mai importante informaţii despre patologia acestuia se rezolvă prin endoscopie. Esofagitele, boala de reflux esofagian, ulcerul și afecțiunile colonului sunt cele mai frecvente boli ce pot fi evidențiate prin endoscopie digestivă superioară și colonoscopie, însă aceste investigaţii se pot diagnostica cu precizie cu ajutorul biopsiei și, uneori, chiar trata tumorile benigne sau maligne“.
Linia de endoscopie folosită de echipa Centrului Medical Dr. Ianoşi este performantă, de ultimă generaţie, şi oferă tot ceea ce este necesar pentru efectuarea unei biopsii: „Ceea ce vede medicul pe ecranul ecografului sau endoscopului este subiectiv. Biopsia, însă, este obiectivă“, a spus dr. Daniela Neagoe, medic primar medicină internă, doctor în medicină.
Echipa Centrului Medical Dr. Ianoşi merge cu un pas mai departe, semn al dăruirii şi al înclinaţiei către autoperfecţionare. Există planuri pentru spitalizarea de zi, care ar implica şi mai multe explorări realizate în contract cu CAS, spre beneficiul pacienţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS