8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajProiect pentru facilitarea integrării pe piaţa muncii a studenţilor din Dolj şi Vâlcea

Proiect pentru facilitarea integrării pe piaţa muncii a studenţilor din Dolj şi Vâlcea

Asociaţia Societatea de Cercetare în Leadership, Management, Marketing şi Cultură Organizaţională, în parteneriat cu Universitatea Spiru Haret, organizează, în cadrul proiectului Sprijin pentru facilitarea tranziţiei de la studiu la piaţa muncii, evenimentul de lansare a platformei virtuale de suport pentru centrele de practică organizate prin proiect. Lansarea platformei va avea loc luni, 19.01.2015, ora 14.00, la sediul Universităţii Spiru Haret din Craiova. La acest eveniment vor participa reprezentanţi ai partenerilor în proiect, potenţiali beneficiari, membri ai comunităţii şi reprezentanţi mass-media.
Proiectul se adresează studenţilor de la facultăţi cu profil economic şi juridic, iar prin intermediul său se urmăreşte crearea unui spaţiu virtual ca suport pentru centrele de practică la care să aibă acces atât studenţii şi universităţile, cât şi angajatorii, pentru continuarea stagiilor de practică. Acest lucru va fi posibil prin postarea unor subiecte pe forum, prin crearea unor pagini dedicate fiecărei specializări academice şi prin comunicarea on-line cu reprezentanţii mediului de afaceri. Evenimentul de lansare a platformei virtuale îşi propune să reunească actori din mediul universitar public şi privat regional, pentru a găsi soluţii comune la îmbunătăţirea curriculei şi a relaţiei cu mediul economic.
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 şi are o durată de implementare de 18 luni. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă corelarea, consolidarea şi aplicarea cunoştintelor acumulate de către 500 de studenţi înmatriculaţi în sistemul naţional de învăţământ, din domeniile economic şi juridic, prin activitatea practică aferentă specializării, ca o primă etapă în dezvoltarea carierei lor. Grupul ţintă al proiectului este format din 500 de studenţi din judeţele Dolj şi Vâlcea, ce vor fi beneficiarii unor activităţi de consiliere şi orientare profesională şi de practică specializată în cadrul unor întreprinderi simulate, înfiinţate prin intermediul proiectului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS