14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInterviuReîncepe bătălia pentru funcțiile de directori de școli

Reîncepe bătălia pentru funcțiile de directori de școli

Centrul de evaluare a candidaților la funcțiile de director și director adjunct este la Colegiul Național „Ștefan Odobleja“ din Craiova (Foto: Arhiva GdS)
Centrul de evaluare a candidaților la funcțiile de director și director adjunct este la Colegiul Național „Ștefan Odobleja“ din Craiova (Foto: Arhiva GdS)

Cadrele didactice care doresc să ocupe funcțiile de conducere rămase libere după prima sesiune de concurs susțin astăzi proba scrisă. În județul Dolj sunt disponibile 62 de posturi de director și director adjunct la grădinițe, școli gimnaziale și licee pentru care au fost validate 148 de candidaturi. Cea mai mare concurență este de nouă candidați pe un loc de director, înregistrată la Școala gimnazială „Traian“ din Craiova.

Emoții pentru profesorii care vor să preia funcții de conducere. Astăzi se desfășoară proba scrisă a concursului de ocupare a acestor funcții. În județul Dolj, evaluarea se va derula la Colegiul „Ștefan Odobleja“ din Craiova. În joc sunt 44 de posturi de director și 18 posturi de director adjunct pentru care au fost validate 148 de candidaturi din 149 depuse inițial. Examenul începe la ora 9.00 și va dura maximum 90 de minute. Evaluarea este tip test grilă cu 50% întrebări care să verifice cunoștințele de legislație specifice învățământului preuniversitar și 50% întrebări care să verifice cunoștințele de management. Corectarea lucrărilor se va face pe bază de șablon.
În această sesiune, candidații care au optat atât pentru funcții de conducere din învățământul preșcolar, cât și pentru funcții de conducere din alte instituții de învățământ preuniversitar trebuie să decidă ce tip de grilă susțin, grilele pentru grădiniță fiind diferite de celelalte. Opțiunile se pot depune chiar în dimineața concursului.

Școlile și grădinițele cu cea mai mare concurență

Funcțiile de director și director adjunct sunt disponibile în 58 de unități școlare din Craiova și județ. Cea mai mare concurență este de nouă candidați pe un loc de director, înregistrată la Școala gimnazială „Traian“ din Craiova și șase candidați pentru funcția de director adjunct. Unii dintre candidații care au optat pentru funcția de director și-au depus candidatura și pentru cea de director adjunct. La această unitate școlară, actualul director al unității, Frusina Deaconu, nu candidează. În competiție a intrat actualul manager adjunct Diana Brătucu, dar și foști manageri și cadre didactice de la alte unități școlare. Concurență mare este și la Școala gimnazială „Gheorghe Bibescu“ din Craiova, unde pentru postul de director adjunct s-au depus opt candidaturi. Și la Școala gimnazială „Lascăr Catargiu“ din Craiova sunt șapte candidați pentru funcția de director. Aceeași concurență est și la Liceul „Henri Coandă“ din Craiova pentru funcția de director adjunct. De asemenea, la Liceul „Traian Vuia“ din Craiova pentru funcția de director adjunct sunt cinci concurenți. În competiție este și un post de director adjunct de la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova pentru care au optat trei cadre didactice.
De asemenea, la grădinițe sunt trei posturi de director în Craiova. Cea mai mare concurență este la Grădinița „Tudor Vladimirescu“ din Craiova, fiind cinci candidați pe loc, urmată de Grădinița cu program prelungit „Phoenix“ cu patru candidați și Grădinița cu program prelungit „Elena Farago“, unde sunt trei candidați. În județ, cea mai mare concurență este la Școala din Braloștița, unde sunt șapte candidați înscriși pentru funcția de director, dar și la Școala din Vârvoru de Jos, la Școala de Arte și Meserii din Daneți, la Școala gimnazială nr. 1 Băilești, și la Școala gimnazială Mischii, unde sunt câte patru candidați pentru un post de director.
Potrivit calendarului național pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct, candidații care vor promova proba scrisă vor susține o probă de evaluare a curriculumului, dar și un interviu în perioada 19 – 31 iulie. Rezultatele finale ale concursului se vor afișa cel târziu pe 2 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS