17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTudorel Toader: Vom face o evaluare privind beneficiarii Legii recursului compensatoriu

Tudorel Toader: Vom face o evaluare privind beneficiarii Legii recursului compensatoriu

Ministrul Justiției Tudorel Toader a făcut declarații după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, pe tema recursului compensatoriu. „Vom face o evaluare a datelor ANP privind beneficiarii Legii recursului compensatoriu. Luni dimineața vom avea o întrevedere cu doamna prim-ministru, prezint rezultatele acestei evalări, propuneri legislative și non-legislative care vor fi luate”.

Declaraţia făcută de Tidorel Toader pe această temă:

„Legea privind recursul compensatoriu a fost inițiată de către guvernul tehnocrat, avizată favorabil de CSM în componența anterioară, care, însă, a propus schimbarea naturii juridice a reglementării.
Legea a fost susținută și votată inclusiv de parlamentarii USR și PNL. Legea a fost promulgată de președintele României, fără să o critice la CCR.
Statistica primită de la ANP arată: o scădere a populației din penitenciare, a nr condamnaților eliberați condiționat, o scădere a celor care revin în penitenciare după eliberarea condiționată, o scădere generală de recidivă. Statistica ANP arată că 5,25 au revenit în penitenciare. Autorul faptului de la mediaș nu face parte din categoria celor care prevăd recursulul compensatoriu. Am avut o întâlnire cu primul ministru. În zilele următoare vom face o analiză generală a dinamicii, o evaluare a datelor ANP privind beneficiarii legii recursului compensatoriu, vom analiza cauzalitatea consecințelor faptelor comise. Luni dimineața vom avea o întrevedere cu doamna prim-ministru, prezint rezultatele acestei evalări, propuneri legislative și non-legislative care vor fi luate. După discuția cu domnia-sa voi comunica măsurile care vor fi luate”, a spus Tudorel Toader.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS