10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis cere Guvernului o analiză privind recursul compensatoriu: Cetăţeanul nu trebuie să se teamă

Iohannis cere Guvernului o analiză privind recursul compensatoriu: Cetăţeanul nu trebuie să se teamă

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declaraţii de presă la Palatul Cotroceni despre votul din Parlamentul britanic şi rolul României în negocieri, precum şi despre recursul compensatoriu, scrie Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut miercuri Guvernului României o analiză urgentă şi soluţii legate de recursul compensatoriu, susţinând că nimeni nu trebuie să se teamă şi siguranţa cetăţeanului român nu este negociabilă.

„Recursul compensatoriu. Foarte mulţi au observat şi discutat în emisiuni despre delicvenţi care au fost mai repede eliberaţi mai devreme în baza recursului compensatoriu, fiindcă închisorile din România sunt proaste. Această chestiune a fost posibilă în baza unei legi care e în vigoare. Trebuie să spun clar şi răspicat siguranţa cetăţeanului român nu este negociabilă, aşadar trebuie să tragem câteva concluzii şi să venim cu măsuri pentru care românul să nu stea cu teamă că un delicvent vine peste el”, a declarat Klaus Iohannis.

„Am observat tot felul de poziţii. Se caută un vinovat pentru această lege. Eu vă spun clar nu asta este soluţia. Căutarea vinovaţilor nu a rezolvat niciodată vreo problemă. De aceea solicit guvernului să facă într-un timp scurt o analiză profundă şi să vină cu soluţii. Aceste soluţii trebuie să vinpă de la Guvern, de la MJ, se poate intra în procedură foarte rapid în Parlament, se poate corecta legislaţia. Singurul lucru care nu este acceptabil este ca lumea să vină şi să caute vinovaţi, în loc să caute soluţii. Repet solicit Guvernului să vină rapid cu soluţii pentru această chestiune”, a mai spus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că recursul compensatoriu a fost iniţiat de guvernul Cioloş, fiind o decizie ”neinspirată”. Premierul are miercuri, de la ora 12.00, o întâlnire cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a analiza efectele acestuia şi pentru a lua o decizie în acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS