10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopil de doi ani, mort în urma unei hemoragii interne

Copil de doi ani, mort în urma unei hemoragii interne

Copilul în vârstă de 2 ani, care a fost operat la clinica medicală privată Sanador, a murit din cauza unei hemoragii interne acute, complicată de un şoc hemoragic survenit în timpul operaţiei şi care nu a fost apoi depistat, se arată în expertiza medicală făcută de Institutul de Medicină Legală.

„Moartea a fost neviolentă. Ea s-a datorat unei hemoragii interne acute, la nivel retroperitoneal, având sursa la nivelul venelor funiculului spermatic stâng, complicată cu şoc hemoragic, apărută în urma unei intervenţii chirurgicale pentru „testicul necoborât stâng”. Diagnosticul preoperator şi indicaţia chirurgicală au fost corecte. În cursul tratamentului chirurgical s-a constituit o complicaţie hemoragică cu evoluţie insidioasă lentă, suprapusă unui status post-anestezic, nedepistată. La examenul medico-legal al cadavrului s-au constatat leziuni traumatice ce s-au putut produce prin lovire cu sau de corp dur (posibil prin manipularea pacientului) neimplicate în tanatogeneză”, se arată în raportul de expertiză medico-legală necropsică întocmit de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, citat de Mediafax.

Copilul a murit pe 21 octombrie 2018 după ce a suferit o operaţie de hernie inghinală. Părinţii copilului au declarat, după audieri, că au ales să opereze copilul la spitalul privat de frica infecţiilor spitaliceşti din spitalele de stat, însă, după operaţie, atunci când le-au sesizat pe asistente că micuţul nu se trezeşte, acestea nu găseau echipamentele şi nici nu ştiau să le folosească, aşa că au chemat SMURD-ul. Băieţelul nu a mai putut fi salvat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS