21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTudorel Toader îi cere şefului statului să îşi reconsidere refuzul privind numirea a cinci procurori

Tudorel Toader îi cere şefului statului să îşi reconsidere refuzul privind numirea a cinci procurori

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, îi cere şefului statului să îşi reconsidere refuzul privind numirea a cinci procurori despre care spune că se bazează pe motive inexistente. Într-o postare pe o reţea de socializare ministrul justiţiei susţine că a trimis la Palatul Cotroceni toate documentele care atestă că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru toate cele cinci nominalizări, inclusiv adeverinţele de la CNSAS. Este a treia oară când Tudorel Toader cere nominalizarea Adinei Florea la şefia DNA. Preşedintele Klaus Iohannis a respins această propunere alături de alte patru făcute de ministrul justiţiei în funcţii de conducere din Parchete.

În postarea de pe pagina de facebook a ministrului Toader acesta scrie: „Președintele României a respins cele 5 propuneri de numire în diferitele funcții de conducere, din cadrul Ministerului public, pe motive de nelegalitate, constând în lipsa adeverinței de la CNSAS, din care să rezulte lipsa „calității” de colaborator.
Pe 27 decembrie 2018, am revenit către președintele României, solicitând reevaluarea propunerilor formulate, motivând faptul că nu poate fi vorba despre o nelegalitate.
La rândul său, președintele a revenit, reiterând așa-zisa nelegalitate referitoare doar la Adina Florea, constând în aceea că „…în continuare, documentația transmisă nu conține dovada care să ateste îndeplinirea condiției prevăzute de art. 48 alin 10) din Legea nr. 303/2004, respectiv aceea ca persoana propusă să nu fi făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 și nici să nu fi colaborat cu acestea”.
Pe data 28 decembrie 2018, CNSAS a transmis către secția de procurori din CSM, adeverințele din care rezultă îndeplinirea cerinței legale de către fiecare dintre cele 5 candidate. Respectivele adeverințe au fost transmise către MJ tocmai pe data de 09 ianuarie 2019.
Astăzi, 10 ianuarie 2019, în urmă cu câteva minute, am transmis către președinte respectivele adeverințe din care rezultă îndeplinirea cerințelor legale privind propunerile formulate, solicitând să își reconsidere refuzul bazat pe motive inexistente”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS