21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolei, viscol şi ninsori abundente până mâine la prânz

Polei, viscol şi ninsori abundente până mâine la prânz

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis o informare meteo valabilă în intervalul 10 ianuarie, ora 16.00 – 11 ianuarie, ora 12.00, de ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei.
Începând din această după-amiază (joi, 10 ianuarie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde treptat sudul, estul și centrul țării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea și înextremitatea de est a Munteniei vor fi precipitații mixte favorizândpe spații mici formarea poleiului.
Vor fi intensificări temporare ale vântului în estul teritoriului și în zona montană înaltă, cu rafale în medie de 50…60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În prima parte a zilei de vineri (11 ianuarie) vântul se va intensifica și în sudul Olteniei, unde va determina transport de zăpadă, precum și în Dobrogea.

De asemenea, ANM a emis o atenţionare de Cod Galben de viscol, strat consistent de zăpadă, în intervalul 10 ianuarie, ora 22.00 – 11 ianuarie, ora 12.00, pentru județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași
În județele menționate, în cursul nopții de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și în dimineața zilei de vineri vor fi ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60…65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS