17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Trump: Mexic va plăti pentru zidul de la frontieră prin noul tratat comercial încheiat alături de SUA și Canada

(VIDEO) Trump: Mexic va plăti pentru zidul de la frontieră prin noul tratat comercial încheiat alături de SUA și Canada

Preşedintele Donald Trump s-a adresat marţi naţiunii americane în legătură cu construirea gardului de la frontiera cu Mexicul, pentru a asigura securitatea graniţei împotriva imigranţilor, într-un discurs televizat, transmis de CNN.
Preşedintele Trump a dat vina pe democraţi pentru oprirea activităţii administraţiei timp de 18 zile, declarând că problema ar putea fi rezolvată cu uşurinţă dacă oponenţii săi politici vor ceda cerinţelor sale privind finanţarea zidului.

„Guvernul rămâne închis pentru un singur motiv: democraţii nu vor finanţa securitatea frontierelor”, a declarat Trump în cadrul discursului susţinut din Biroul Oval.

Democraţii şi-au exprimat sprijinul pentru paşii de securitate la graniţă, cum ar fi îmbunătăţirea tehnologiei, dar au refuzat să ofere sprijin pentru construirea unei bariere la graniţă.
Trump a spus că va relua miercuri discuțiile cu democrații.
„Această situație ar putea fi rezolvată într-o ședință de 45 de minute”, a spus el. „Am invitat mâine liderii Congresului la Casa Albă pentru a face acest lucru.”, a adăugat Trump.
Președintele Trump a deschis primul discurs oficial din biroul de la Casa Albă avertizând asupra „unei creșteri a crizei umanitare și de securitate de la frontiera noastră de sud”, despre care majoritatea experților spun că este în contradicție cu faptele.
Problema imigrației, a spus Trump, este „o criză a inimii, o criză a sufletului”. Trump a afirmat că SUA nu mai poate găzdui imigranții care intră ilegal în țară. „Nu avem spațiul nesesar pentru a-i ține și nu avem nici o modalitate de a-i întoarce prompt acasă în țara lor. Toți americanii suferă din cauza imigrației ilegale necontrolate. Acest lucru restrânge resursele publice și scade numărul locurilor de muncă și salariile. Sunt mari problemele cu care se confruntă migranții în timpul călătoriei în SUA, una din trei femei este agresată sexual în trecerea periculoasă prin Mexic. Femeile și copiii sunt cele mai mari victime ale sistemului nostru defect. Aceasta este realitatea tragică a imigrației ilegale la frontiera noastră de sud.”, a precizat Trump”, a adăugat acesta.
Trump a susținut că „zidul va fi plătit, de asemenea, în mod indirect prin noul acord comercial cu Mexic”. Președintele american a catalogat problema frontierei ca pe o criză și s-a opus crimelor comise de imigranții ilegali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS