10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOLT: 10 șoferi noi în locul ambulanțierilor care furau combustibilul destinat autospecialelor de la Stația Corabia

OLT: 10 șoferi noi în locul ambulanțierilor care furau combustibilul destinat autospecialelor de la Stația Corabia

Vineri s-a încheiat concursul organizat de Serviciul Județean de Ambulanță Olt pentru ocuparea a 15 posturi de ambulanțier vacante temporar după ce aproape toți șoferii Stației Corabia au fost puși sub acuzare.
 
Stația de ambulanță Corabia a rămas fără șoferi la sfârșitul anului trecut, când procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Coraia au pus sub acuzare 15 ambulanțieri (din cei 17 angajați pe posturile de ambulanțier la Corabia) pentru delapidare, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals. 14 dintre ei au fost plasați sub control judiciar, printre interdicțiile impuse fiind și aceea de a-și mai desfășura activitatea la Ambulanță, la acest moment fiind suspendați. SJA Olt a detașat echipaje de la alte stații din județ, concomitent demarând formalitățile pentru ocuparea temporară a posturilor astfel rămase libere.
La concurs s-au prezentat doar 17 candidați, deși salariul este deosebit de atractiv, vorbindu-se de o valoare netă de aproximativ 3.500 lei. Condițiile, însă, au fost relativ greu de îndeplinit „din scurt“, respectiv solicitanții aveau nevoie să fi absolvit un curs de ambulanțier și să dovedească o experiență ca șofer profesionist de cel puțin 3 ani (cu mențiunile din REVISAL nefiind acceptate adeverințe eliberate de firme). Din cei 17, au promovat proba scrisă 10, toți cei 10 reușind să treacă, vineri, 4 ianuarie 2019, și de interviu.
Cei mai mulți vor intra în activitate foarte curând, pentru că sunt ambulanțieri cu experiență, a spus managerul SJA Olt, Marinela Prina,care provin inclusiv de la serviciile private de ambulanță. Ceilalți vor urma o scurtă perioadă  de acomodare alături de angajații vechi, cert fiind faptul că necesarul nu este încă acoperit, motiv pentru care se va apela în continuare la efectuarea de ore suplimentare.
Concursul organizat la SJA Olt a avut însă și un alt efect, revigorând piața de formare profesională pe segmentul cursurilor de ambulanțier, care au devenit deosebit de căutate. S-au format grupe de cursanți pentru o lungă perioadă de acum înainte, chiar dacă nu e deloc clar când sau dacă cele 15 posturi ocupate de ambulanțierii de la Corabia (cei 14 sunt doar suspendați) vor deveni vacante pe perioadă nedeterminată, ancheta procurorilor fiind încă în curs.
Alina Mitran

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS